profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

zu
zu
5 14.02.2021 09:20:43

Zakaj najboljšega SLOVENSKEGA SMUKAČA ni na startu svetovnega prvenstva?! To je ODGOVOR!

Reuters
Najboljšega slovenskega smukača ne bo na startu smuka za svetovno prvenstvo.

Martin Čater je sezono 2020/21 odprl na najboljši možni način. Na uvodnem smuku v Val d'Iseru je s številko 41 pokoril vso konkurenco v svetovnem pokalu, a nadaljevanje ni bilo več tako navdušujoče. Na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo bo celo izpustil nedeljski nastop na smuku, v svoji paradni disciplini. Razlog je pomanjkljiva forma.

Dan pred prvim uradnim treningom smuka na povsem novi progi Vertigine (Vrtoglavica) se je skupaj s strokovnim vodstvom odločil, da ne bo nastopil na smukaški tekmi svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo, slikovitem kraju v še bolj slikovitih Dolomitih. Odločitev so v slovenskem štabu sprejeli po ponesrečenem superveleslalomu, na katerem je sicer v nasprotju z Miho Hrobatom in Nejcem Naraločnikom skupaj z Boštjanom Klinetom tekmo končal v cilju.


"Odločitev je bila tako sprejeta s strani vseh. Enostavno štejejo medalje. Trenutno nisem pripravljen za tak dosežek, se pa bom pripravil za ponedeljek, za kombinacijo," je iz Cortine v pogovoru za STA odločitev pojasnil Čater.

Natančnega razloga, zakaj je v ključnem delu sezone priča samoizpraševanju o psihični in telesni pripravljenosti, ne pozna: "Verjetno je k temu pripomoglo vse po malem. Poskušam hitro smučati, a mi enostavno ne uspeva. Tista poškodba, nekaj vprašanj in potem nesproščenost, to so vse malenkosti, ki pa na času pustijo kar veliko. Enostavno več ne spravim skupaj tiste dobre vožnje."

O tem, kako nanj vplivajo slabši rezultati, pa je rekel: "To me kar prizadene, potre. Ne najdem prave hitrosti, verjetno sem preveč zakrčen in potem je zaostanek velik."

Članki iz rubrike