pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 10.01.2021 10:20:06

Kaj se dogaja z NAJBOLJŠIM SLOVENCEM? Kranjec v kliničnem centru opravil preiskave, ki so pokazale ...

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec, ki si je na treningu pred tekmami svetovnega pokala v Adelbodnu poškodoval hrbet, je v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana opravil preiskave, ki so pokazale poškodbo mišic, je danes sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije.

V nadaljevanju sezone bo 28-letnik iz Bukovice pri Vodicah vse moči usmeril proti svetovnemu prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, kjer bo naslednja tekma v njegovi paradni disciplini, veleslalomu.

Boj za naslov svetovnega prvaka v veleslalomu bo v italijanskih Dolomitih 19. februarja. Kranjec je bil doslej najvišje na svetovnih prvenstvih peti v veleslalomu pred dvema letoma v Areju.


Veleslaloma v Adelbodnu, kjer je lani zmagal, je tik pred petkovo tekmo izpustil in se nemudoma odpravil domov zaradi težav z bolečinami v hrbtu.

Kranjec je po dveh ničlah s petega mesta, ki ga je zasedal pred Adelbodnom, v veleslalomskem seštevku zdrsnil na deveto. Za vodilnim Francozom Alexisom Pinturaultom ga loči že vrzel 283 točk. V skupnem seštevku je kot najboljši Slovenec 22. Za zdaj se še ne ve, kdaj se bo Kranjec vrnil v karavano, po optimističnih načrtih naj bi bil pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnji mesec.

V sezoni 2020/21 je enkrat že stal na stopničkah, in sicer 5. decembra z drugim mestom na prvem od dveh veleslalomov, ki sta bila v Santa Caterini.

Članki iz rubrike