901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

su
su
1 01.05.2020 13:33:29

SLABA NOVICA za SLOVENSKE SKOKE! Tudi v naslednji sezoni ne bo nič z...

Ema Klinec
www.alesfevzer.com
Mnogi so si želeli, da bi že v naslednji sezoni uvedli novost, ki bi bila zelo dobrodošla za slovenske skoke, a iz tega ne bo nič.

Odločitev je prišla iz Mednarodne smučarske zveze, saj je odbor za smučarske skoke zavrnil pobudo, da bi v naslednji sezoni uvedli smučarske polete tudi za ženske. Za ženske polete so se najbolj zavzemali pri norveški zvezi in najbolj, zmagovalka preteklega svetovnega pokala v skupnem seštevku Maren Lundby.
Ženske, ki skačejo v svetovnem pokalu že dolgo, pa kljub želji večine skakalk ne bodo mogle skakati niti na velikih skakalnicah niti na letalnicah. V norveškem taboru so ogorčeni: "Odbor živi v kameni dobi." Oglasila se je tudi Lundbyjeva: "Odločali so ljudje, ki o ženskih skokih nimajo pojma." Ženske lahko skačejo samo na malih skakalnicah (okoli 100 m) in velikih (okoli 140 m), na Kulmu, Oberstdorfu, Planici in Vikersundu pa lahko skačejo le moški.
In zakaj ta seksizem? "15 do 20 skakalk lahko skače na letalnicah, za ostale pa je še prenevarno," je dejal športni direktor Horst Hüttel.


Verjetno si tudi slovenske skakalke, ki so vse tehnično zelo dobro podkovane, želijo ženskih poletov, toda zaenkrat bodo morale še počakati.

Članki iz rubrike