profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
6 09.03.2020 19:19:20

Po HUDEM UDARCU so se odzvali planiški organizatorji in RAZKRILI IZGUBO! Znesek ZMRAZI ...

Jurij Kodrun
Po odločitvi sveta za nacionalno varnost, ki je sprejel številne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, bosta tudi največji športni prireditvi v Sloveniji to pomlad potekali brez prisotnosti gledalcev: smučarski pokal Vitranc ta konec tedna in svetovno prvenstvo v poletih naslednji teden.

Ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa so dokončno posegli tudi na področje športa. Planica in Kranjska Gora sta le največji prireditvi, a bržkone bo po evropskem vzoru sledil tudi ostali del tekmovanj. Že zdaj je jasno, da bodo morale v Sloveniji potekati športne prireditve z več kot 500 gledalci pred praznimi tribunami. Vnaprej je v to skupino moč všteti močnejša ligaška tekmovanja v rokometu, nogometu, košarki in hokeju na ledu ...

Omejitev pa je seveda prizadela tudi obe veliki smučarski tekmovanji. V Kranjski Gori bo konec tedna na sporedu preizkušnja svetovnega pokala alpskih smučarjev (veleslalom v soboto, slalom v nedeljo), Planica pa bo med 19. in 22. marcem gostila svetovno prvenstvo v poletih. V četrtek bodo potekale kvalifikacije, v petek in soboto posamična tekma (vsak dan po dve seriji), v nedeljo pa še ekipna preizkušnja.

V Planici so v skladu s predstavljenimi ukrepi potrdili, da bodo odločitev sveta spoštovali. Kako bo z vračilom kupnin za že plačane vstopnice, v organizacijskem odboru še ne komentirajo. "Vse imetnike že kupljenih vstopnic obveščamo, da bomo v naslednjih dneh sporočili, na kakšen način bodo potekali postopki. Vse ljubitelje smučarskega športa prosimo za veliko razumevanja in potrpljenja, saj nas v teh dneh čaka veliko dela," so zapisali v sporočilu medijem.

Že zdaj je jasno, da bo letošnja prireditev v Planici za organizatorje udarec tudi po finančni plati. Prvi izračuni kažejo, da bo zaradi praznih tribun ne glede na nekatera nižanja stroškov na koncu imela prireditev primanjkljaj v višini 650.000 evrov. "Zaradi nastale škode bo zagotovo trpel razvoj smučarskega športa v Sloveniji, saj se sredstva, zbrana s Planico, v celoti namenjajo športnicam in športnikom, in brez pomoči vseh deležnikov ne bo šlo," so še zapisali.

Zdaj se bodo organizatorji posvetili načrt za primer tekmovanja brez gledalcev, ki je bil pripravljen vnaprej.

Značke: planica, koronavirus

Članki iz rubrike