IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 25.02.2020 18:34:29

Glavni cilj Lampičeve in preostale tekaške ekipe še štirje sprinti

Profimedia
Na novinarski konferenci slovenske nordijske reprezentance je bila prisotna tudi tekaška ekipa na čelu z najboljšo predstavnico Anamarijo Lampič, ki se pripravlja na zaključek sezone v smučarskem teku. V tem obdobju se želi čim bolje pripraviti na boj za skupno zmago v sprinterski razvrstitvi.

Do konca sezone so na sporedu še štiri sprinterske preizkušnje. Te bodo na sporedu 4. marca v Drammnu na Norveškem, v kanadskem Quebecu bosta tekmi v obeh tehnikah 14. in 15. marca ter za konec sprinterske turneje še v ameriškem Minneapolisu 17. marca. V luči tega reprezentanca izpušča finski Lahti, kjer bosta na sporedu preizkušnji na razdalji ter obe štafetni tekmi.

Lampičeva je razkrila, da je glavni cilj boj za zmago v skupnem seštevku sprinterske razvrstitve, zaradi česar se bo po naporni skandinavski turneji posvetila predvsem regeneraciji ter odšla na krajše priprave v Italijo pred ponedeljkovim odhodom v Drammen skupaj z ostalimi reprezentanti, ki jih je v ekipo uvrstil glavni trener tekaške ekipe Nejc Brodar.

Štiriindvajsetletnica iz Valburge je bila vesela prihoda v domovino po zahtevni turneji na Švedskem in Norveškem. "Moram reči, da je bila ta turneja veliko težja kot Tour de ski. Komaj sem čakala, da pridem domov, da lahko pojem nekaj krofov," je Lampičeva z nasmeškom na obrazu ocenila zadnje nastope na turneji, kjer se ji je prvič poznalo pomanjkanje energije in moči. "Z začetkom turneje sem bila zadovoljna, očitno pa je moje telo od začetka sezone že utrujeno. Zato so se začele težave."

Dodatne preglavice je predstavljalo tudi bivanje v hotelu nad diskoteko, zaradi česar sta tako Brodar kot Lampičeva organizatorjem zadnje turneje namenila nekaj kritik. Vse skupaj je botrovalo predčasnemu zaključku turneje, saj telo vseh naporov ni zdržalo, kot je povedala 24-letnica.

"Škoda bi bilo trošiti dodatno energijo, saj je sezona še dolga. Štirje sprinti so še na sporedu, zato se je treba regenerirati in pripraviti na zaključek sezone," je dodala Lampičeva, ki se s slabšimi izidi v sprintih v zadnjem času ne obremenjuje.



"Nisem se toliko obremenjevala z rezultati, saj sem čutila, da telo ni takšno, kot je bilo v zadnjem mesecu. Že pred turnejo sem čutila, da ni to to," je razmišljala najboljša slovenska ženska predstavnica v svetovnem pokalu. Poleg sprinterskega boja za čim višjo uvrstitev se bo 24-letnica podala tudi na slovito preizkušnjo na 30 kilometrov na Holmenkollnu, ki bo na sporedu 6. marca.

"Letos sem se odločila, da poskusim tudi s 30-kilometrsko preizkušnjo na Holmenkollnu. Še nikoli je nisem tekla. Letos se mi zdi, da je priložnost, saj ni ne olimpijskih iger ne svetovnega prvenstva. Enkrat v življenju je fino, da to izkusiš. Predvsem vzdušje, saj je tek na smučeh v Skandinaviji šport številka ena," je o posebni preizkušnji dejala Lampičeva, ki tudi na razdalji letos kaže zobe.

Pri moških je Miha Šimenc na razdalji še daleč od njenih uspehov. Drugače pa je v sprintih, kjer 24-letnik stopa po poteh svoje izkušenejše in uspešnejše kolegice v reprezentanci. Z uvrstitvijo kariere s sedmim mestom je izboljšal še en svoj mejnik. Za konec sezone pa si je postavil cilj, da jo zaključi med 15 najboljšimi sprinterji.

"Zaključek sezone je pester, zanimiv in nadvse pomemben za nas. Veliko točk se bo še podelilo. Tudi sam sem zavohal prvo petnajsterico v skupnem seštevku sprinta. Hitro lahko napreduješ, hkrati pa hitro nazaduješ. Dva sprinta ti ne stečeta in si zunaj dvajseterice, medtem ko ti dva stečeta in si spet med petnajstimi najboljšimi," je dejal trenutno 17. sprinter sezone in dodal, da se bo skušal čim bolje spočiti ter v naslednje tekme vstopiti z obilico pozitivne energije.

Šimenc in Lampičeva bosta kakopak del reprezentance, ki se v ponedeljek odpravlja na Norveško. "Trenutno sta v ekipi pri dekletih Anamarija Lampič in Katja Višnar, vrača se tudi Vesna Fabjan, saj sprint v Drammnu letos ne bo v središču mesta. Prestavili so ga višje na planoto, konfiguracija proge je zelo lahka, zato so spremenili tehniko v prosti korak. V moškem delu bosta nastopila Miha Šimenc in Janez Lampič," je za konec o ekipi za teden po Lahtiju dejal Brodar.

Članki iz rubrike