IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

zu
zu
1 18.02.2020 08:19:10

Kaj se dogaja s Fakom? Slovenski biatlonec šokiral o KONCU KARIERE, iz tabora sporočajo ...

alesfevzer.com
Od uvodnih nastopov na svetovnem prvenstvu v Anterselvi so si v slovenskem taboru vsekakor obetali več, kot so potem iztržili. To velja predvsem za Jakova Faka, ki po 45. mestu na sprintu kljub boljšemu nadaljevanju ni skrival razočaranja. Glavni trener Uroš Velepec stvari vendarle ne vidi tako črno.

Kot je znano, je trener slovenskih biatloncev pred sprintom Faka in Klemna Bauerja prestavil v zadnjo skupino, misleč, da bodo podobno kot dan prej pri ženskah razmere za zadnje številke boljše, kar pa se nato ni zgodilo. Ob dolgem čakanju na start sta oba pregorela in končala v ozadju. Zlasti pri Faku je to sprožilo obilo slabe volje, v izjavi za Val 202 pa je celo zatrdil, da bo resno razmislil o koncu svoje športne poti. Poleg Slovencev so se za podobno potezo odločili le še v avstrijskem taboru, a se tudi njim ni ravno posrečila, saj je njihov prvi adut Dominik Landertinger tekmo končal na 31. mestu. Vsi drugi favoriti so tekmo začeli v prvi skupini, le zmagovalec Aleksander Loginov se je s startno številko 43 na progo pognal v drugi.

Uroš krivdo za takšno odločitev, za katero pravi, da so jo sprejeli skupaj s servisno ekipo, prevzema nase. »Ker je bilo napovedano enako vreme kot dan prej, smo si rekli, da bomo tvegali. Vemo, da ima Jakov v sprintu možnosti le v primeru, če ima vse na maksimumu. Storili smo napako, saj razmere sicer niso bile slabše, a tudi boljše ne. Verjetno bi bilo res bolje, če bi startal s fanti, ki bi ga bolj potegnili zraven. Sam za to odločitev absolutno prevzemam odgovornost. Če bi vedel, kako se bo razpletlo, bi gotovo ravnal drugače. Ker smo s tem čakali do zadnjega, tudi ni bilo časa, da bi poklical Jakova in ga vprašal, ali se s tem strinja. Dejstvo pa je, da tisti dan niti ni bil v stanju za dirko na visoki ravni. To preprosto ni bil njegov dan, medtem ko je bilo na zasledovanju že popolnoma drugače,« je pojasnil trener in dodal, da zaradi te odločitve med njima ni bilo povišanih tonov. Kot je razkril, Jakov ni bil navdušen nad tem, da bi startal zadaj, a je to sprejel in normalno nastopil. »To je podobno, kot če bi Gorazd Bertoncelj Timiju Zajcu znižal dva naleta, ker bi verjel, da bo vseeno skočil v 'poden', pa bi potem skočil 'na pukl'. Ko moraš odločitev sprejeti v trenutku, je včasih lahko napačna,« je, ne prvič, potegnil še primerjavo s smučarskimi skoki.



Še nič katastrofalnega
In kako Velepec komentira Fakovo izjavo, da bo razmislil o končanju kariere? »Tekmovalec po slabo opravljeni tekmi lahko marsikaj 'nadrobi'. Sam menim, da je govoriti o tem čisto prezgodaj. Resno o tem gotovo ni razmišljal, nekaj minut po tekmi pa v razočaranju lahko izrečeš marsikaj. Prepričan sem, da je iz njega govorilo razočaranje in da še ne razmišlja o koncu. Sezona je še dolga, tudi na tem prvenstvu pa ima še dve odlični priložnosti za vrhunski rezultat ter nastop v štafeti. Za zdaj se ni zgodilo nič katastrofalnega.«

Značke: fak, biatlon

Članki iz rubrike