zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 21.12.2019 10:54:30

Ilka dve uri kasneje na start, v Val Gardeni brez smuka

Grega Wernig
V Val d'Iseru so se uresničile slabe napovedi. Organizatorji smuka za svetovni pokal alpskih smučark so zaradi neustreznih vremenskih razmer najprej odpovedali, nato pa za dve uri zamaknili začetek tekmovanja.

Smuk naj bi se po novem vendarle začel ob 12.30. Edina slovenska predstavnica v Savojskih Alpah je Ilka Štuhec, ki ima številko 3 na startu. Petkov trening smuka so bili prisiljeni odpovedati zaradi močnega vetra. Nato pa je območje Val d'Isera zajelo sneženje. Francoski organizatorji bodo vseeno skušali kljubovati naravi ter izpeljati tekmo. Na pobočju so delavci, ki s proge odstranjujejo novozapadli sneg.

Zato pa so v italijanskih Dolomitih organizatorji tekme svetovnega pokala smučarjev izgubili boj z vremenom. Italijanski organizatorji so bili prisiljeni odpovedati smukaško preizkušnjo.


V petek so po štirih urah le spravili pod streho moški superveleslalom, ki je bil večkrat prekinjen zaradi megle. Tekmo je dobil Avstrijec Vincent Kriechmayr, najboljši Slovenec in edini v točkah je bil na 28. mestu Klemen Kosi.

Na startu današnjega odpovedanega smuka so od Slovencev bili Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Boštjan Kline.

V nedeljo bo v bližnji Alta Badii moški veleslalom, na katerem bo slovenijo predstavljal Žan Kranjec. Nato pa v ponedeljek sledi še paralelni veleslalom s Kranjcem in Štefanom Hadalinom na startu.

Članki iz rubrike