zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 31.10.2019 15:25:10

V Italiji bodo nastopili tudi trije slovenski deskarji

Deskarji prostega sloga, ki so letošnjo sezono svetovnega pokala začeli ob koncu avgusta s tekmo v skokih prostega sloga na Novi Zelandiji, bodo ta konec tedna znova tekmovali. V soboto bo v Italiji druga letošnja tekma za svetovni pokal, na kateri bodo nastopili trije Slovenci: Urška Pribošič, Naj Mekinc in debitantka Tanja Tinkara Valcl.

Slovenski deskarji na snegu so v Modeno odpotovali v sredo, danes popoldan pa jih že čaka prvi izmed dveh uradnih treningov na 46 metrov visoki umetni konstrukciji, ki so jo organizatorji umestili na mestno sejmišče.

To v teh dneh gosti šestindvajseto izvedbo zimsko-športnega sejma Skipass, v okviru katerega bo že drugo leto zapored potekal tudi "big air" spektakel z najboljšimi svetovnimi smučarji in deskarji prostega sloga, ki se bodo merili za točke svetovnega pokala.

Poleg Mekinca in Pribošičeve, ki sta nastopila tudi na uvodni tekmi na Novi Zelandiji, bo v Modeni prvič v svetovnem pokalu nastopila 18-letna Tanja Tinkara Valcl. Ta si je pravico za nastop priborila z drugim mestom v skupnem seštevku evropskega pokala v lanski sezoni.



"Po prihodu z Nove Zelandije, kjer smo z Mekincem in Pribošičevo trenirali in tekmovali v avgustu, smo dobro izkoristili še res lepo jesen. Trenirali smo na avstrijskem ledeniku Hintertux in pa sočasno v Benger parku v bližini Innsbrucka, kjer so na voljo skoki s pristankom na blazino. Predvsem za tiste dni, ko je na ledeniku vreme slabo, je trening v Benger parku odlična alternativa," so sporočili s slovenskega tabora.

Kvalifikacije se bodo pričele v soboto dopoldan in bodo končane do 15. ure, finale najboljših šestih v ženski ter najboljših desetih v moški konkurenci pa se bo pričelo pod žarometi ob 18.30 uri.

To bo edina tekma v skokih prostega sloga v Evropi v letošnji sezoni, saj je bila januarska tekma v nemškem Düssledorfu odpovedana. Deskarje v skokih prostega sloga letos tako čakata le še dve mestni tekmi najvišjega ranga (13. decembra v Pekingu na Kitajskem in 20. decembra v ameriški Atlanti).

Članki iz rubrike