901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

su
su
0 18.02.2019 10:47:43

GROZA! Nekdanjo vrhunsko smučarko REZALI IZ RAZBITEGA LETALA, znane posledice ... (foto)

Poznali smo jo kot vrhunsko smučarko, ki je orala ledino za marsikatero šampionko današnjega dne. Prejšnjo soboto pa je doživela hudo nesrečo.

Američanka poljskih korenin Eva Twardokens se je huje poškodovala pri pristanku malega letala na letališču Watsonville v Kaliforniji. Letalo je pilotirala 54-letna Eva sama, imela pa je sopotnika, ki je bil tudi težje poškodovan. Ob pristanku se je letalo prelomilo in razbilo, tako da so morali gasilci razrezati letalo, da so oba ponesrečenca spravili ven iz letala. Seveda so ju takoj prepeljali v bolnišnico, kjer so ju operirali. Nihče ni več v smrtni nevarnosti, oba pa čaka dolgo okrevanje, ki pa bo tudi precej drago. Zato za Evo zbirajo sredstva preko fundacije GoFundMe.  


Twardokensova je bila prva generacija smučark iz ZDA, ki je napovedovala razcvet ameriškega smučanja. Dvakrat je bila udeleženka olimpijskih iger, leta 1984 pa je v Bormiu na svetovnem prvenstvu osvojila bronasto kolajno v veleslalomu.
Po končani smučarski karieri se je Eva ukvarjala z deskanjem na valovih in dvigovanjem uteži, bila pa je tudi ena od pionirk in ustanoviteljic slovitih fitnes studiov CrossFit.

Galerija

Članki iz rubrike