požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 19.01.2019 17:15:18

Trener PETER PEN o odličnem dosežku MARTINA ČATRA: Potem to pač pride ven ...

Reuters
Glavni trener slovenske moške smukaške vrste Peter Pen je bil končno zadovoljen z nastopom Martina Čatra, ki mu je na najdaljši in eni najtežjih smukaških prog uspel najboljši smuk v karieri. Šestindvajsetletni Celjan je wengensko smukaško klasiko končal na osmem mestu.

Martin Čater, ki se je na progo podal s številko 41, je izkoristil odlično pripravljeno progo in vrhunske vremenske pogoje ter najbolje v karieri opravil s progo pod goro Lauberhorn. Ves čas je le malenkost izgubljal v primerjavi z najboljšimi. Nato pa vrhunsko odpeljal spodnji del ter z zaostankom 92 stotink sekunde za najhitrejšim Avstrijcem Vincentom Krichmayrjem zasedel osmo mesto. "Odlično se počutim, zelo dobro je biti v cilju z dobrim rezultatom. Že lani sem tu dobro smučal, letos pa mi je uspela še ena super vožnja in sem zelo zadovoljen," je nastop ocenil Čater, ki je lani smuk za pokal Lauberhorn končal na 11. mestu.

"Ko Martin hoče in se odloči ter tako smuča, potem to pride ven. Drugače pa moram jaz govoriti, česa je sposoben. Imel je pristop, psihično in fizično je bila težka tekma, bolj je šel proti cilju, boljši je bil. Je vrhunski rezultat in nadgradnja lanskega. Res je dobro funkcioniral," je uvrstitev v prvo deseterico slovenskega smukača pospremil trener Peter Pen.

pen
Nikola Miljković

Dober nastop Čatra je dopolnil tudi Boštjan Kline, ki je z zaostankom 2,49 sekunde tekmo končal na 27. mestu za prve štiri smukaške točke v letošnjem svetovnem pokalu. Na tekmi je nastopil še Miha Hrobat, ki pa je bil prepočasen za uvrstitev v dobitnike točk.

"Boštjan je začel dobro, do druge minute pa je pokuril vso svojo substanco, a prišel v cilj za nekaj točk. Si pa je s tem dokazal, da si lahko zaupa in da lahko dobro odsmuča na najbolj zahtevnih tekmah. Bilo je še kaj več v igri, a zadnjih dvajset sekund ni mogel več finiširati tako, kot je treba v svetovnem pokalu," je povedal Pen.

"Hrobat je na petdeseti sekundi padel, a nadaljeval, v spodnjem delu pa še nekaj izgubil. Škoda je za priložnost, saj je bilo kar nekaj odstopov in potem je več prostora za kakšne točke. Smo pa zelo zadovoljni. To energijo, ki smo jo vložili v začetku januarja v kondicijski trening, material in delo, se je danes obrestovala z vrhunskim rezultatom. Rekel bi še to, da sta v zadnjih dneh Miha Verdnik in Polde Flisar veliko naredila za našo ekipo. Naredila sta kar nekaj kilometrov, da smo danes lahko startali. Zato se jima zahvaljujem za dodatno delo, ki ni bilo planirano," je dodal Pen.

Članki iz rubrike