reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.01.2019 12:18:52

Hadalin deseti po slalomu za kombinacijo v Wengnu

Reuters
V švicarskem Wengnu se je z vožnjo slaloma začela prva moška alpska kombinaciji v sezoni. Najhitrejši čas slaloma za kombinacijo je postavil Avstrijec Marco Schwarz. Od šestih Slovencev na startu je bil najboljši slalomski specialist Štefan Hadalin, ki je z zaostankom 1,84 sekunde vpisal deseti čas.

Martin Čater je bil 19. z zaostankom 3,38 sekunde, Klemen Kosi, ki tekmuje na prvi tekmi po hudem padcu v Bormiu, je bil s časom 3,86, 22. Slalomsko vožnjo je končal še Tilen Debelak na 34. mestu z zaostankom 5,47 sekunde. Tudi Debelak si je privozil še en nastop.

Specialista za hitre discipline Miha Hrobat in Boštjan Kline sta ostala brez nastopa v drugi vožnji kombinaciji, smuku, saj sta bila diskvalificirana.


Na prvih treh mestih so pričakovano slalomski specialisti. Drugi in tretji čas sta vpisala Francoza. Alexis Pinturault je z zaostankom dveh desetink drugi, Victor Muffat-Jeandet, ki je lani dobil wengensko kombinacijo, pa zaostaja 87 stotink sekunde.

Dobro izhodišče si je privozil tudi Rus Pavel Trihičev, lani v Wengnu presenetljivo drugi na kombinaciji, kar so njegove prve in edine stopničke doslej. Trihičev je zaostal 1,51 sekunde in se je uvrstil za nekdanjim kraljem veleslalomov Američanom Tedom Ligetyjem (+1,20).

Sedaj sledi zamenjava slalomskih kratkih smuči za dolge smukaške. Finale kombinacije s skrajšanim smukom bo na sporedu ob 14. uri.

Članki iz rubrike