nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 17.11.2018 01:02:27

Presenetljiva postava na prvi tekmi sezone

Timi Zajc je postal prvi skakalec v svetovnem pokalu, ki je bil rojen v tem mileniju.
Danes bo Wisla gostila prvo tekmo 40. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na ekipni tekmi bodo Slovenijo nastopali najboljši štirje iz petkovih kvalifikacij: Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc.

Prvo dejanje nove sezone so bile sicer petkove kvalifikacije, v katerih si je mesto na nedeljski tekmi priskakalo pet od sedmih Slovencev; poleg omenjene četverice še Anže Semenič.


Brez nastopa na prvi posamični tekmi sezone sta presenetljivo ostala najstarejši in najmlajši v slovenski reprezentanci, 35-letni Jernej Damjan in 17-letni Žak Mogel. Damjan je bil glede na zadnje treninge po besedah glavnega trenerja Gorazda Bertonclja eden od glavnih adutov, Mogel, sicer debitant v svetovnem pokalu, pa je prav tako dobro skakal in Sloveniji preko celinskega pokala priboril sedmo kvoto za prve tekme. A na uvodu bosta zgolj gledalca.

Na koledarju 40. svetovnega pokala je to zimo skupno 35 tekem, potem ko je Mednarodna smučarska zveza v petek na zasedanju v švicarskem Oberhofnu letalnici v Vikersundu podelila začasni certifikat za sezono 2018/19. V sezoni bo sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Planici na finalu sezone.

Članki iz rubrike