profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 21.03.2018 21:54:29

Jutri v Planici v kvalifikacijah 13 Slovencev

Bobo
V četrtek se bodo v Planici pred finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih na velikanki bratov Gorišek ob 11. uri začele kvalifikacije za petkovo in nedeljsko posamično tekmo s 13 Slovenci. Na dan otrok bo ob 9. uri prvi od dveh treningov; drugi bo uro pozneje.

Na testu letalnice so lahko v sredo zaradi vse močnejšega vetra opravili le eno serijo, tudi za četrtek pa vremenoslovci napovedujejo kar močan veter.

Med 35 skakalci sta na testiranju najdlje, 222 metrov, letela Jan Kus (Ilirija) in Blaž Pavlič (Mislinja). Razen dveh tujcev so nastopili zgolj slovenski skakalci, slovenska reprezentanca pa se je zjutraj iz Ljubljane podala z vlakom, kjer je bila novinarska konferenca, do Jesenic, nato pa z avtobusom v Planico. Organizatorji pozivajo, da naj ta zgled in prihod z javnim prevozom uporabijo tudi navijači.

skakalci af
www.alesfevzer.com


Na startni listi kvalifikacij je 69 letalcev, med njimi 13 Slovencev: začel bo s številko ena Cene Prevc, sledil mu bo Žiga Jelar in nato s številkama tri in štiri nekdaj izvrstna letalca, ki sta v tej zimi izpadla iz ekipe za svetovni pokal, Jurij Tepeš in Robert Kranjec. Slednji je v Planici že zmagal leta 2012 in 2016 m, Tepeš pa leta 2013 in 2015.

Nato bodo nastopili še Bor Pavlovčič (5), Tomaž Naglič (6), Anže Lanišek (25) in Nejc Dežman (34) ter v drugi polovici v zadnjem obdobju najboljši slovenski predstavniki Jernej Damjan (42), Anže Semenič (55), Tilen Bartol (57), Peter Prevc (61) in Domen Prevc (66).

Slednji je na četrtem mestu skupnega seštevka poletov, s 74 točkami zaostaja le za norveško trojko Andreasom Stjernenom (180), Robertom Johanssonom (150) in svetovnim prvakom v poletih Danielom Andreem Tandejem (140); slednji bodo zaključili kvalifikacijske skoke.

Poljak Kamil Stoch, ki si je že v nedeljo v Vikersundu priboril veliki kristalni globus, bo nastopil kot šestdeseti po vrsti, tik pred Petrom Prevcem, ki je v dolini pod Poncami zmagal leta 2014 in 2015 ter dvakrat leta 2016, ko je osvojil veliki kristalni globus ter malega v smučarskih poletih.

Slovenski predsednik Borut Pahor se bo v četrtek pridružil skupini otrok in se zahvalil prirediteljem, ki otrokom vsako leto omogočijo ogled slovenskega športnega praznika, finala svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Članki iz rubrike