Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.03.2018 16:32:35

Nova zmaga Fourcada, Fak 19.

Reuters
Francoz Martin Fourcade je v Oslu dobil zasledovalno biatlonsko tekmo za svetovni pokal.

 Z zmago je še povečal naskok v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki mu ga edini preostali lahko iztrga le še Norvežan Johannes Thingnes Boe, danes tretji, a je razlika pred tekmami v Tjumenu zdaj že 49 točk.

Fourcade se je veselil nove zmage kljub dvema zgrešenima streloma, drugi je bil z zaostankom 18,1 sekunde in enim kazenskim krogom Italijan Lukas Hofer, Boe pa je uspel nadoknaditi zaostanek s strelišča, kjer je pustil nepokrite kar štiri tarče, v smučini. Na koncu je za Francozom zaostal 32,5 sekunde.


Med Slovenci je bil na 12,5-kilometrski tekmi s štirimi strelskimi postanki najboljši Jakov Fak na 19. mestu, Klemen Bauer je bil 31., Miha Dovžan pa 44.

Slovenci so boljše uvrstitve zapravili na strelišču. Bauer je tekmo odlično začel ter po prvem streljanju napredoval na sedmo mesto, na drugem postanku leže pa bržkone prehitro sprožil in zgrešil zadnji, 10. strel ter nazadoval na 11. mesto. Kaj je bilo dosegljivo, je dokazal Rus Anton Šipulin, ki je bil po sprintu še mesto za Bauerjem in se prebil na četrto mesto. Dva zgrešena strela na prvem postanku stoje pa sta Bauerja oddaljila od vrhunske uvrstitve na 20. mesto, na koncu je zgrešil še enkrat.

Jakov Fak je startal iz 32. položaja in si strelsko napako privoščil že na prvem postanku, dokončno pa je bilo jasno, da je deseterica nedosegljiva, ko je moral po prvem streljanju stoje v kazenski krog še drugič. V zadnjem delu se je vendarle prebil naprej.

Trikrat je moral po treh streljanjih v kazenski krog tudi Miha Dovžan in takrat je bilo jasno, da njegova želja ostaja 40. mesto in morda nova točka svetovnega pokala.

Značke: biatlon, sta

Članki iz rubrike