stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ue, sta
ue, sta
0 17.03.2018 14:33:23

Slovenec ZAROPOTAL! Rok Marguč dvignil glas: Zdaj lahko povem svoje mnenje!

Profimedia
Rok Marguč po tretjem mestu v Winterbergu ni bil vesel, kot bi morda mislili.

Z novimi 600 točkami se je nekdanji svetovni prvak tudi prebil med deseterico, sezono je kot najboljši Slovenec končal na devetem mestu.


"Sezono, v kateri sem imel vzpone in padce, sem končal na stopničkah. In zdaj ko sem stopil nanje, lahko povem svoje mnenje, prej, ko nisem bil med najboljšimi, zaradi etike tega nisem mogel storiti. Z izjemo Rogle so vse proge svetovnega pokala zelo slabo pripravljene, enostavno brez sreče pri žrebu številk na vrh ne moreš. V tem sistemu ene vožnje vse preveliko vlogo igra sreča, včasih je bolje imeti parno, včasih neparno številko. Fantje, s katerimi tekmujem, so mi danes rekli, da bi morali teptalca snega z Rogle pripeljati na vse tekme, tako bi bile tekme bolj regularne, razlik med progama ne bi bilo. Jaz sem imel danes srečo s tem, na nekaterih drugih tekmah, vključno z olimpijskimi igrami, je nisem imel. Je pa tudi res, da mi konfiguracija proge tukaj zelo ustreza, v Winterbergu sem bil vedno dober," si je dušo olajšal Celjan, ki je s tem tudi dobro orisal stanje v tekmah letošnje sezone, še nikoli namreč ni bilo toliko različnih tekmovalcev na zmagovalnem odru.


"Moje vožnje danes niso bile popolne. Še najbolj zadovoljen sem bil s polfinalno vožnjo, ki pa sem jo izgubil, a sem jo praktično že imel dobljeno. Žal me je pri drugi banani potegnilo v mehek sneg, izgubil sem hitrost, ki mi je zmanjkala za spodnji del. Bil sem prav jezen, a sem se na srečo zbral za mali finale. Seveda sem zadovoljen. Slalom sem letos treniral le deset dni, ne glede na dejstvo, da sem imel v tej disciplini večje uspehe, še vedno trdim, da mi ne ustreza nič bolj od veleslaloma. Seveda pa mi je zelo žal, da slaloma letos na olimpijskih igrah ni bilo. Ne bom rekel, da sem vesel, da je sezona končana, ne bom rekel, da bi si želel, da bi se nadaljevala," je po tekmi še dejal Marguč, ki bo v torek in sredo tako kot tudi drugi slovenski reprezentanti nastopil še na tekmah evropskega pokala in državnega prvenstva na Rogli.

Članki iz rubrike