Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.03.2018 14:23:20

Shiffrinova najbolj prepričljiva tudi na finalnem slalomu, Bucikova 15.

Reuters
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjega ženskega slaloma v sezoni svetovnega pokala alpskih smučark v Aareju na Švedskem.

Dvanajsto zmago v sezoni je potrdila s finalom, v katerem je za kar 1,58 sekunde prehitela Švicarko Wendy Holdener. Za edine slovenske točke na finalu je s 15. mestom poskrbela Ana Bucik (+3,91).

Domačinka Frida Hansdotter, ki je v Pyeongchangu osvojila naslov olimpijske prvakinje v slalomu, je bila po prvi vožnji na šestem mestu, a je v finalu vendarle skočila na oder za zmagovalke s tretjim mestom (+1,59), ko je bila od drugouvrščene Holdenerjeve počasnejša za pičlo stotinko sekundo.

Na startu so bile tri Slovenke in vse so se prebile v finale, v katerem so vse tekmo končale v cilju, a je točke osvojila le Bucikova, ki je bila 16. na prvi progi. Na finalu sezone se točke svetovnega pokala delijo le prvi petnajsterici.


Sedemnajsto mesto po prvi vožnji je v finalu ubranila Hrovatova (+4,33), Ferkova (+5,51) je na repu rezultatske lestvice ostala tudi po finalu. Na prvi progi je bila 21., 21. od dvaindvajset uvrščenih pa je ostala tudi po finalu.

Bucikova in Ferkova sta si nastop na zadnjem slalomu v sezoni priborili z 22. in 25. mestom v seštevku discipline, Hrovatova pa si je povabilo na slalomski finale priborila kot aktualna mladinska svetovna slalomska prvakinja.

Slalomski mali kristalni globus je bil oddan že pred Švedsko. Osvojila ga je Shiffrinova, ki je predčasno potrdila tudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku sezone.

V Aareju bosta v nedeljo na sporedu še moški slalom in ženski veleslalom, na katerem bosta slovenske barve zastopali Ana Drev in Meta Hrovat.

Članki iz rubrike