stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 11.03.2018 14:55:51

Eberhardu skupinski start, Fak 12.

alesfevzer.com
Avstrijec Julian Eberhard je zmagovalec današnje biatlonske tekme za svetovni pokal v Kontiolahtiju na Finskem s skupinskim startom. V končnici je vse kazalo, da bo Avstrijec tretji, a je v zadnjem krogu najprej popustil Rus Anton Šipulin, v končnici pa je Avstrijec v sprintu premagal še Francoza Martina Fourcada. Jakov Fak je bil 12.

V končnici tekme je vse kazalo na nov uspeh Francoza, ki si je pristreljal dva kazenska kroga, po zadnjem streljanju pa z ničlo prehitel tekmece, ki so grešili po vrsti. Napake je izkoristil tudi Šipulin, pred tem je moral enkrat v kazenski krog, in za Francozom v uvodu v zadnji krog zaostajal za 5 sekund. Eberhard na tretjem mestu je zaostajal skoraj 13 sekund, za njim pa je zevala večja luknja in vse je kazalo, da je tekma odločena, a je Avstrijec presenetil na zadnjih treh kilometrih.


Poraženec tekme je Nemec Arnd Peiffer, olimpijski prvak v sprintu, ki je prepričljivo vodil do zadnjega streljanja, tam pa zgrešil dve tarči in padel na šesto mesto.

Jakov Fak je bil brezhiben do tretjega streljanja in je bil šesti, na zadnjih dveh postankih pa je zgrešil po enkrat, kar ga je oddaljilo od boja za najvišja mesta. Slovenski tekmovalec pa je lahko zelo zadovoljen s tekaško formo, saj je v zadnjem krogu pridobil tri mesta.

Članki iz rubrike