mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.03.2018 12:51:18

Jansrudu tretji superveleslalomski globus, Kosi 29.

Grega Wernig
Kjetil Jansrud je zmagovalec moške superveleslalomske preizkušnje za svetovni pokal v domačem Kvitfjellu. Dvaintridesetletni Norvežan je z drugo zmago in četrtimi stopničkami v disciplini v tej sezoni že pred finalom v Aareju potrdil tretji superveleslalomski mali kristalni globus.

Švicar Beat Feuz je bil še drugič v dveh dneh drugi, po smukaški tudi na superveleslalomski progi. Feuz je za zmagovalcem zaostal 22 stotink sekunde.

Loterijo vremenskih razmer je najbolj izkoristil Francoz Roger Brice, ki se je s startno številko 49 zavihtel na tretje mesto, od Jansruda je bil počasnejši 33 stotink sekunde, za pičlo stotinko pa je s stopničk potisnil Norvežana Adriana Smisetha Sejersteda za komaj druge stopničke v svetovnem pokalu.



Od štirih Slovencev je na zadnji tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju pred zaključkom sezone na Švedskem za dve točki z 29. mestom poskrbel Klemen Kosi, ki je za zmagovalcem zaostal 1,23 sekunde. Brez točk so ostali Boštjan Kline (40.; +1,98), Miha Hrobat (44.; +2,18) in Martin Čater, ki je odstopil.

Kline in Čater sta ostala tudi brez superveleslalomskega finala v Aareju, kjer ima pravico nastopa najboljših 25 v razvrstitvi discipline. Kline je v seštevku discipline sezono končal na 26. mestu, Čater pa je padel na 29. mesto.

Članki iz rubrike