Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 09.03.2018 15:18:33

Mowincklova zmagovalka Ofterschwanga, Drevova 12., Hrovatova 18.

Norvežanka Ragnhild Mowinckel je v finalu ubranila prednost s prve vožnje ter zmagala na veleslalomu v nemškem Oftershwangu. Gre za njeno prvo zmago v svetovnem pokalu. Točke sta osvojili dve Slovenki. Ana Drev je predzadnji veleslalom sezone svetovnega pokala končala na 12. mestu (+2,60), Meta Hrovat pa je bila 18. (+3,20).

Nemka Viktoria Rebensburg je zaostala 66 stotink sekunde za drugo mesto, tretje mesto je pripadlo Američanki Mikaeli Shiffrin (+0,74), ki si je v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala predčasno že zagotovila še drugi veliki kristalni globus.

Shiffrinova, ki ima 1573 točk, si je namreč pred še preostalimi petimi tekmami nabrala več kot 600 točk zaloge pred prvo izzivalko Švicarko Wendy Holdener (970), ki je ne more več niti teoretično prehiteti.

Je pa zmaga Mowincklove nekoliko odložila odločitev o zmagovalki posebnega veleslalomskega seštevka. Rebensburgova (582) ima na vrhu seštevka 92 točk prednosti pred Francozinjo Tesso Worley (490), ki je bila danes 13.

Aktualna olimpijska prvakinja v disciplini Shiffrinova na tretjem mestu zaostaja že več kot sto točk in se več ne more vplesti v boj za veleslalomski mali globus na finalnem veleslalomu v Aareju.



Na startu prve vožnje so bile štiri Slovenke. Ana Bucik je odstopila, brez finala je ostala tudi Tina Robnik, ki ji je na prelomnici vzelo smučko in je padla. Po padcu ni takoj vstala, zdravstvena služba jo je po posredovanju odpeljala z reševalnimi sanmi.

Šestindvajsetletna tekmovalka iz Luč se je po padcu držala za koleno. S sumom poškodbe kolena so Lučanko s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Pravico nastopa na zadnjem veleslalomu v sezoni na Švedskem so si že predčasno zagotovile tri Slovenke. Drevova je deveta v seštevku discipline, Hrovatova, ki je danes prvič v svetovnem pokalu nastopila v prvi jakostni skupini, je 11., Robnikova pa 15.

V Ofterschwangu bo v soboto na sporedu še slalom.

Članki iz rubrike