Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

sneg, konj Svet24.si

Reke grozijo, za povrh pa nas čaka nova pošiljka...

Nakovalo Svet24.si

Skubeta pokonci drži kovaško delo

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

STA
STA

Prvi mož Uefe Aleksander Čeferin prvič spregovoril o zapletu z nosilcem slovenske zastave na odprtju olimpijskih iger

Reuters

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin si je kljub natrpanemu urniku v zadnjih tednih vzel tudi čas za spremljanje zimskih olimpijskih iger. Dosežki slovenskih zimskih športnikov so ga navdušili, malo manj sicer težave okoli nosilca zastave na odprtju.

Čeferin je v ponedeljek za STA ob robu rednega kongresa Evropske nogometne zveze (Uefa) v Bratislavi spregovoril o perečih tematikah v nogometu na stari celini, vključno s sodelovanjem z Evropsko komisijo, finančnim fair-playem, uvajanjem tehnologije VAR in kandidaturo za nov predsedniški mandat.

Kot zagret športni navdušenec pa ni mogel mimo slovenskih nastopov v Pjongčangu, kjer je Slovenija osvojila dve kolajni, srebro biatlonca Jakova Faka in bron deskarja Žana Koširja. Čeferin je bero medalj označil za uspeh. "Odlično, dve medalji, hokej me je navdušil, moram pa poudariti, da mi je izjemno simpatičen Jakov Fak," je dejal.

Kot človeka, ki je svoj program na čelu Uefe zasnoval na povezovanju, pravičnosti, enakosti in etičnosti, ga je zmotil le zaplet z izbiro nosilca slovenske zastave. "Zelo zoprno mi je bilo, ko sem slišal za zadevo z zastavo. Vseeno mislim, da Slovenci nismo tako nestrpni, ampak da je bilo to vse skupaj malo nerodno izpeljano. Cenimo Faka osebno in po moje je ponos slovenskega športa," je dejal Čeferin, ki je izpostavil tudi uspeh Koširja in igro hokejistov. "Odlično so igrali, glede na to, da sploh nimamo lige, kolikor vem. Res nimamo pogojev, ampak imamo odlične hokejiste, tako da je tudi hokejska zveza svoje naredila. Vsi smo ponosni," je povedal Čeferin, ki je še ocenil, da je v času njegovega sedanjega mandata od jeseni 2016 Slovenija "postala zelo popularna, tudi v okviru Uefe".

Čeferin je za STA še razkril, da so se na njegovo ponudbo za pomoč slovenskim organizacijam pri stikih v tujini odzvala nekatera podjetja, ne pa tudi politiki. "Pomagal sem nekaterim gospodarskim družbam v Sloveniji pri kontaktih v tujini. Politikov pa v glavnem to ne zanima. Politike trenutno zanimajo volitve po mojem. Tu jim pa žal ne morem pomagati," je dejal.

Značke: nogomet , uefa , predsednik , olimpizem