Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.02.2018 13:47:33

Severna Koreja bo poslala športnike na paraolimpijske igre

Profimedia
Potem ko so severnokorejski športniki nastopili na zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pyeongchangu, bo Severna Koreja na tekme v svojo sosedo poslala tudi paraolimpijce. Paraolimpijske igre se bodo v Pyeongchangu začele naslednji teden, od Slovencev pa bo na POI nastopil alpski smučar Jernej Slivnik.

Delegacija severnokorejskega paraolimpijskega komiteja bo skupaj s športniki odpotovala v Južno Korejo naslednji teden, je danes sporočilo ministrstvo za enotnost obeh Korej v Seulu.

Za zdaj še ni znano, koliko športnikov bo nastopilo na igrah in v katerih disciplinah, nejasno ostaja tudi vprašanje, ali bo reprezentanco spremljala tudi ekipa navijačic, kot je bilo sprva predvideno.



Severna Koreja se je z Južno Korejo že januarja dogovorila za prvi nastop na paraolimpijskih igrah, ki bodo od 9. do 18. marca v Pyeongchangu. Mednarodni paraolimpijski komite je tako severnokorejskim paraolimpijcem izdal posebno povabilo za nastop.

Na nedavno končanih olimpijskih igrah je Severno Korejo zastopalo 22 športnikov, vključno z 12 igralkami hokeja, ki so sodelovale v združeni reprezentanci obeh Korej.

Članki iz rubrike