Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

zu
zu
2 25.02.2018 14:07:57

Kakšna podpora, kakšne NASLOVNICE: Države nekdanje Jugoslavije bron Koširja označile za ŠKANDAL! (video)

Slovenci nismo edini narod, ki smo bron slovenskega deskarja na snegu Žana Koširja označili za prevaro.

Slovenija se je v soboto razveselila še drugega olimpijskega odličja v Pjongčangu, bron slovenskega deskarja na snegu Žana Koširja pa ima grenak priokus. Neizpodbitno dejstvo je, da je Slovenec ciljno črto prečkal pred južnokorejskim tekmecem, a naj bi kasneje prekinil senzor, ki zaustavi čas. Kakorkoli že, protesti niso obrodili sadov, Košir pa se je moral sprijazniti "zgolj" z bronom. 

Slovenski tekmovalec si je zaradi tega prislužil pozornost svetovnih medijev, še najbolj ostri pa so bili mediji iz držav nekdanje Jugoslavije. Hrvati, Bosanci in Srbi niso skoparili s kritikami na račun organizatorjev, še posebej je zmotilo Srbe, ki še dolgo ne bodo pozabili krivice s poletnih olimpijskih iger leta 2008, ko je Milorad Čavić prvi prišel v cilj, a je zmagal Michael Phelps. Srbski plavalec se je takrat preveč narahlo dotaknil stene, zaradi česar je zmaga pripadla Američanu.

"Velika kraja in sramotna na igrah: Slovenec v cilj prišel prvi, nato so sodniki storili nekaj neverjetnega", "Velika krivica na olimpijskih igrah, o kateri so bo govorilo še dolgo časa", "ŠKANDAL NA OLIMPIJSKIH IGRAH Slovenec je v cilj prišel prvi, a srebro je vseeno pripadlo Korejcu" in "Škandal na olimpijskih igrah: Slovenec okraden kot Čavić proti Phelpsu" je le nekaj naslovov medijev iz nekdanje skupne države.

kosir 5

kosir 1

kosir 4

kosir 3

kosir 5

Članki iz rubrike