Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

sneg, konj Svet24.si

Reke grozijo, za povrh pa nas čaka nova pošiljka...

Nakovalo Svet24.si

Skubeta pokonci drži kovaško delo

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

STA
STA

Norvežani najboljši na zimskih OI doslej, Slovenija 24.

Jakov Fak
alesfevzer.com

Norveška je na XXIII. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojila po 14 zlatih in srebrnih ter 11 bronastih medalj, skupaj 39, in je postala najuspešnejša država v zgodovini zimskih OI. Slovenija je s srebrom Jakova Faka in bronom Žana Koširja osvojila 24. mesto med 30 državami, ki so osvojile medalje.

Norvežani so na čelu večne lestvice prehiteli Kanado, ki je pred osmimi leti na domačih igrah v Vancouvru kot edina država doslej osvojila 14 zlatih medalj, vendar leta 2010 "le" sedem srebrnih.

V Pyeongchangu je bila z njenim najboljšim zimskim olimpijskim dosežkom druga Nemčija s 14 zlatimi, 10 srebrnimi in sedmimi bronastimi odličji, tretja Kanada (11, 8, 10, skupaj 31), na četrtem mestu pa so bili razočarani v ekipi ZDA (9, 8, 6, skupaj 23).

Gostiteljica Južna Koreja je bila sedma (5, 8, 4) in je skupaj zbrala 17 medalj, kolikor so jih osvojili tudi ruski olimpijski športniki. Ti zaradi s strani države podprtega sistematičnega dopinga niso smeli nastopati pod svojimi državnimi simboli, osvojili pa so 13. mesto z dvema zlatima odličjema, od tega s hokejskim prvim mestom, šestimi srebrnimi in devetimi bronastimi medaljami.

Značke: zoi 2018 , medalje