Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

sneg, konj Svet24.si

Reke grozijo, za povrh pa nas čaka nova pošiljka...

Nakovalo Svet24.si

Skubeta pokonci drži kovaško delo

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

STA
STA

OKS o Koširjevem polfinalu: Fotofiniša v deskanju ni, merodajen je čas

V Olimpijskem komiteju Slovenije so po nekaterih dvomih o izidu polfinala paralelnega deskanja, v katerem je Žan Košir za las izgubil, pojasnili, da fotofiniša v tej disciplini ni, da je merodajen čas. Zmaga tisti, ki prej preseka laserski snop merilne naprave. Ker je ta precej nizko, je Koširjev tekmec to naredil pred njim z nižje držečo roko.

Po polfinalnem dvoboju v paralelnem veleslalomu, ki ga je za stotinko sekunde dobil pozneje srebrni Južnokorejec Sangho Lee, so se v javnosti pojavile fotografije ciljne črte, ki naj bi dokazovale zmago slovenskega deskarja. Iz njih je razvidno, da je Koširjeva deska ciljno črto prečkala prej in da je tudi njegova roka v ospredju, toda ta se nahaja višje kot roka njegovega južnokorejskega tekmeca. In prav to je bilo očitno za dvoboj odločilno.

Kot so v sporočilu za javnost navedli v Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS), v paralelnem veleslalomu ni fotofiniša, kot ga poznajo nekateri drugi športi. Prav tako po njihovem mnenju TV-kamera na cilju snema pod drugačnim kotom, kot je nameščena merilna naprava. Kamera za merjenje časa ni pomembna, ne igra nobene vloge in je zavajajoča, so poudarili.

Ob tem so pojasnili, da ima vsaka proga v paralelnem veleslalomu svoje merjenje časa, na cilju vsake proge sta merilni napravi A in B, pri čemer je merodajna naprava A, ki je nameščena nižje.

Kot je razvidno s fotografij ciljne črte, slovenski tekmovalec laserskega snopa s te nižje nameščene naprave zaradi višje dvignjene roke ni presekal pred južnokorejskim deskarjem, ki je imel ob prihodu na ciljno črto roko spuščeno nižje.

V OKS so navedli še, da so na pritožbo vodstva ekipe deskarjev prejeli odgovor, da je čas polfinalne tekme pravilen, kar da je vodji slovenske olimpijske reprezentance na srečanju po tekmi potrdil tudi direktor tekmovanja. "Pritožba na merjenje časa ni bila možna," so dodali.

Značke: zoi 2018 , deskanje , izidi