klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
8 24.02.2018 13:05:45

Bogdan Gabrovec: Korejci dajo preveč na čast, da bi goljufali

Bogdan Gabrovec
Grega Wernig
Zaplet s fotofinišem deskarja Žana Koširja, ki je danes na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojil bronasto kolajno v paralelnem veleslalomu, je ocenil tudi prvi mož slovenskega olimpijskega gibanja Bogdan Gabrovec. Ta meni, da dajo prireditelji Južnokorejci preveč na svojo čast in športnost, da bi kakor koli goljufali.

Košir je za nekaj milimetrov v polfinalu zgrešil uvrstitev v finale, potem ko je po pregledu fotofiniša izgubil proti Južnokorejcu Lee Sang-hoju. Omenjena fotografija je hitro obkrožila svetovni splet in ni jih bilo malo, ki so menili, da je bil Košir oškodovan in da bi se moral uvrstiti v veliki finale ter s tem v borbo za zlato ali srebro.

Košir je v iztek prišel misleč, da je zmagal, polemike o določitvi zmagovalca pa so preplavile svetovni splet, saj je tudi Košir že ob razglasitvi izida polfinala s kretnjami nakazal, da ga je razvrstitev presenetila.



Kot je po tekmi povedal Košir, še vedno misli, da je bil na cilju prej kot Lee, a žal takega mnenja niso bili časomerilci in Mednarodna smučarska zveza, ki tudi po slovenski pritožbi ni spremenila svoje odločitve.

"Kar se tiče današnjega rezultata, da me ne bodo spraševali še šestdesetič, ker so me danes že 59-krat ... Vedno je treba upoštevati uradno zgodbo. Ne verjamem, da bi si Južna Koreja privoščila goljufanje in bi to stotinko uporabila v korist svojega tekmovalca. Čas je čas, uradno izmerjen z umerjenimi aparaturami, tega se ne da ponarediti. To se meri na določeni telesni višini, ne glede na to, kje imaš takrat roke, desko ali kaj drugega, ko prekineš foto celico. Na žalost poznamo primer atletinje Brigite Bukovec, ki je samo pogledala, kje je nasprotnica, obrnila glavo in nos ter končala kot druga. Zato iz tega ne smemo delati neprimernega obtoževanja, še manj pa, da bi bili nešportni in da bi padel kakršni koli sum na Južno Korejo. Ker če kdo, so oni tisti, ki si tega nikoli ne bi privoščili, saj dajo ogromno na čast in tradicijo ter predvsem na to, da je športnost v prvi vrsti," je deskarski polfinale ocenil predsednik OKS Gabrovec.

Članki iz rubrike