Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
4 24.02.2018 09:25:50

ŠKANDAL NA POMOLU! Je bil Košir OKRADEN? So mu ukradli FINALE? (foto in video)

Deskar Žan Košir je osvojil bron v paralelnem veleslalomu v Pyeongchangu. A bron ima tudi nekaj ali pa precej grenkega priokusa, po svetovnem spletu so namreč zakrožili posnetki, ki nakazujejo, da bi moral Košir nastopiti v velikem finalu.

V spornem polfinalu se je Košir v cilju že veselil zmage, toda semafor je pokazal, da je bil za vsega stotinko sekunde hitrejši tekmec Korejec Sangho Lee. Triintridesetletni Tržičan se je na mesto v boj za zlato podal v malo finale, kjer pa je svoje delo opravil z odliko. A grenak priokus ostaja, njegov trener Jernej Demšar je denimo prepričan, da bi moral njegov varovanec nastopiti v finalu. "Ogledali smo si videonadzor in oceno Omega timing, a vodstvo tekmovanja je odločilo, da je bil Korejec hitrejši. Drugega kot to, da se trikrat pritožiš, pač ne moreš storiti. Ko smo videli, da ni nobene izbire, se je Žan osredotočil na vožnjo za tretje mesto. Vesel sem, da jo je opravil tako, kot jo je. To je pač šport," je za Sportal dejal Demšar.

Slovenski tabor naj bi vložil pritožbo, koliko pa naj bi to vse skupaj pomagalo, pa je težko reči. Glede na to, da s(m)o v Južni Koreji in so v komisiji trije korejski delegati, vpleten pa je (tudi) korejski deskar... Sodbo, ali je bil Košir resnično okraden, prepuščamo vam, toda posnetek (Košir je na oddaljeni progi) je precej zgovoren...

Tržičan je imel sicer v polfinalu že lepo prednost, vodil je vse do konca, a je v zadnjem zavoju izgubil nekaj hitrosti. Vseeno je menil, da je zmagal, najprej je dvignil roke, potem, ko so objavili, da je zmagal tekmec, pa se je razjezil, zavedal se je neumno zapravljene priložnosti.

"Jezil sem se sam nase. Po porazu v polfinalu sem se počutil kot budala, to se mi je v karieri že velikokrat zgodilo. Enostavno sem se prehitro veselil zmage, to je botrovalo napaki, čeprav še vedno mislim, da sem bil res prej na cilju kot Korejec. Tak občutek sem imel, tudi posnetek fotofiniša kaže na to, a žal takega mnenja niso bili časomerilci, mimogrede, na cilju ni bilo videti nobenega časa in FIS tudi po pritožbi ni spremenila svoje odločitve," se Košir še vedno počuti zmagovalec polfinala, ki pa je vseeno zmogel čestitati Korejcu za zmago: "Lee je super fant, spoštljiv, lepega obnašanja. Korejci so mi dovolili, da sem tukaj z njimi treniral, že na treningih sva bila zelo izenačena."

Članki iz rubrike