stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 22.02.2018 13:25:14

Nemški kombinatorci razred zase v Pjongčangu

Nemški nordijski kombinatorci so v Pjongčangu osvojili naslov olimpijskih prvakov na ekipni tekmi na veliki skakalnici. Vinzenz Geiger, Fabian Riessle, Eric Frenzel in Johannes Rydzek so bili po skokih na drugem mestu, a so po 4 x 5-kilometrskem teku prepričljivo slavili zmago. Drugi so bili Norvežani, tretji pa vodilni po skokih, Avstrijci.

Nemški kombinatorci so bili na teh igrah razred zase. Po zmagah Frenzla (srednja skakalnica) in Rydzeka (velika skakalnica) so slavili še na ekipni preizkušnji. To je bila prva ekipna olimpijska zmaga Nemcev po letu 1988. Obenem so Nemci prvič po letu 2002 osvojili vsa zlata odličja v nordijski kombinaciji, ko je na igrah v Salt lake Cityju to uspelo Samppi Lajunenu in finski reprezentanci.

Varovanci trenerja Hermanna Weinbucha so na treh tekmah osvojili kar pet kolajn. "Ni bilo enostavno pripraviti fantov na tekmovanje in izbrati ekipe za zadnjo tekmo. A po uspešnih nastopih na uvodnih dveh tekmah in dobrih skokih v poskusni seriji se nam je zlato že kar nekako prikazovalo v glavah. Ni tako enostavno v takšnem položaju ostati miren in se osredotočiti na svojo nalogo. Vesel sem, da je fantom uspelo," je po novem zmagoslavju dejal Weinbuch.



Olimpijski prvaki iz Sočija 2014 Norvežani, ki so jih mnogi videli za prve favorite, so se na tek podali s 27-sekundnim zaostankom in na koncu iztržili srebro, vodilni po skokih Avstrijci pa so osvojili bron.

Slovenskih nordijskih kombinatorcev ni bilo na startu.

Članki iz rubrike