Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.02.2018 10:52:00

Olimpijski junak Klaebo bo izpustil kraljevsko preizkušnjo

Reuters
Trikratni olimpijski prvak v smučarskem teku na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo ne bo nastopil na sklepni tekaški tekmi OI, kraljevski disciplini 50 km klasično. Klaebo je za norveško televizijo NRK danes dejal, da je po zmagi na ekipni sprinterski tekmi preveč utrujen in da nima prave motivacije za 50 km.

"Smučanje te izčrpa. Da bi zmogel preteči še 50 km ob koncu iger, bi moral biti res zelo motiviran. V naši ekipi pa imamo več fantov, ki so precej bolj motivirani kot jaz," je dejal Klaebo.


Za Norveško bodo tako na 50-kilometrski tekmi zagotovo nastopili Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug in Hans Christer Holund, zadnje mesto v ekipi pa bo zapolnil ali Emil Iversen ali Didrik Toenseth.

Enaindvajsetletni Klaebo je poleg zlata v sprintu osvojil tudi olimpijska naslova na ekipnem sprintu in v štafeti. Na 15 km pa ni nastopil. Svoje prve olimpijske igre je označil za "sanje" in dodal: "Mislim, da bom šele doma prav zares doumel, kaj mi je uspelo. Zagotovo bom neizmerno zadovoljen."

Članki iz rubrike