Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.02.2018 08:43:58

Peter Prevc začel skakati na hribčkih okoli hiše

www.alesfevzer.com
Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, ki je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu zasedel 10. in 12. mesto ter peto mesto ekipno, je za Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) povedal, da je s smučarskimi skoki začel tako, da si je okoli hiše gradil hribčke in z njih skakal. Ko so ti hribčki postali hribi, ga je oče vpisal v smučarsko skakalni klub.

Petindvajsetletni Prevc se je za smučarske skoke odločil preprosto zato, ker je bil v tem dober in je užival v skakanju. Njegov ritual pred tekmo je, da spije kavo, ko pride na skakalnico, je dejal v pogovoru za zvezo Fis, ki ga je v obliki videoposnetka objavila na spletni strani.

Prevčev olimpijski junak je legendarni švicarski skakalec Simon Ammann. Ta si je v svoji karieri nabral štiri olimpijske kolajne, vse so bile zlate. S po dvema naslovoma je blestel na olimpijskih igrah v Vancouvru 2010 in Salt Lake Cityju 2002.



Medtem pa ima Prevc dve olimpijski kolajni, srebrno in bronasto, obe si je priskakal pred štirimi leti v Sočiju. Tako ni nenavadno, da ima najlepše olimpijske spomine na igre v Sočiju. Takrat je bila, kot je dejal v videoposnetku, celotna slovenska ekipa "na visoki ravni in smo navijali eden za drugega".

Prevc, ki se sicer z reprezentančnimi kolegi danes poslavlja od Južne Koreje, je še dejal, da uživa v spremljanju vseh olimpijskih športov, a posebno pozornost bo namenil hokeju in smučanju.

Članki iz rubrike