franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 20.02.2018 06:59:54

Mok: Ob odprtju iger pred televizorji 300 milijonov gledalcev

Profimedia
Več kot 300 milijonov gledalcev po vsem svetu si je 9. februarja prek televizijskih sprejemnikov ogledalo otvoritveno slovesnost zimskih olimpijskih iger, je danes v Pyeongchangu sporočil Mednarodni olimpijski komite (Mok).

Timo Lumme, ki je pri Moku odgovoren za televizijo in marketing, je povedal, da ima dostop do televizijskih prenosov tekmovanj v Južni Koreji skoraj pet milijard ljudi. Od teh je približno vsak tretji doslej videl nekaj dogodkov na igrah, je dodal.


Kljub doslej zmernim uspehom ameriških športnikov pa je zanimanje za olimpijske igre v ZDA zelo veliko. Po številu gledalcev v glavnem programskem času NBC daleč presega vse ostale televizije, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal Lumme. Največ iskanj izraza Pyoengchang so v Googlovem iskalniku zaznali v ZDA, na drugem mestu je indija.

Opaziti je tudi spremembe v obnašanju gledalcev. Tako predvajajo imetniki pravic prenosov dvakrat več vsebin na svojih digitalnih kanalih kot pa preko običajne klasične televizije. Po Lummejevih besedah je televizijsko občinstvo na zimskih olimpijskih igrah "malce mlajše" kot na poletnih igrah. Približno 51 odstotkov gledalcev je žensk.

Članki iz rubrike