ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.02.2018 11:09:48

Ljubezen je ljubezen: Kamere na ujele zgodovinski gejevski poljub na OI (video)

Televizijske kamere so na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu ujele zgodovinski poljub, ki ga je gejevski smučar prostega sloga Gus Kenworthy v izteku proge namenil svojemu partnerju. Kenworthy je ocenil, da je šlo za trenutek, ki ga kot otrok ni niti sanjal, a skozi leta so se stvari spremenile.

26-letni Američan Kenworthy je bil v nedeljo v snežnem parku 12., na naslovnice pa se je uvrstil zaradi poljuba svojega partnerja. Gejevski poljub so označili za zgodovinski mejnik v zgodovini iger, posnetek pa je množično zaokrožil tudi po družbenih omrežjih.

Kenworthy je na Twitterju ob fotografiji poljuba zapisal, da se ni zavedal, da so kamere ujele trenutek, a da je zelo vesel, da so ga. Pripisal je, da kot otrok ni nikoli sanjal, da bi lahko videl gejevski poljub na televiziji z olimpijskih iger, otroci, ki pa zdaj gledajo olimpijske igre preko televizije, pa lahko sanjajo. "Ljubezen je ljubezen," je dodal.


Kmalu po posnetem poljubu je po poročanju tiskovne agencije AFP tudi ocenil, da so se časi v samo nekaj letih spremenili. Po njegovem mnenju se lahko homofobija in predsodki razbijejo le s tovrstnimi dejanji.

Dodal je še, da si je že na prejšnjih olimpijskih igrah zelo želel poljubiti partnerja v izteku, a ga je bilo tega preveč strah.

Kenworthy ni edini razkriti gejevski športnik na letošnjih olimpijskih igrah. Kanadski umetnostni drsalec Eric Radford je v Južni Koreji postal prvi razkriti gej, ki je na zimskih olimpijskih igrah zmagal na ekipni tekmi.

Članki iz rubrike