franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 18.02.2018 13:10:11

Igra milimetrov Fourcadu, Fak tokrat 10.

Jakov Fak
alesfevzer.com
Martin Fourcade je osvojil zlato na biatlonski olimpijski tekmi na 15 km s skupinskim startom (35:47,3/2 zgrešena strela). Po fotofinišu je srebro pripadlo Nemcu Simonu Schemppu (+0,0/1), bron je osvojil Norvežan Emil Hegle Svendsen (+11,2/2). Jakov Fak je bil 10. (+36,1/), drugi Slovenec Klemen Bauer pa 20. (+1:32,5/4).

Fourcade je z drugo olimpijsko zmago po zasledovalni tekmi v Pyeongchangu osvojil četrto olimpijsko zlato in je sedaj najboljši zimski športnik v zgodovini OI.

Fak, edini slovenskih dobitnik medalje na teh OI doslej, je na prvem strelskem postanku zadel vse tarče in šel kot drugi s strelišča, takoj za Timofejem Lapšinom, tridesetletnim Rusom iz Krasnojarska, ki nastopa za Južno Korejo. Fak je tudi na drugem strelskem postanku pokril vse tarče in šel v naslednji krog kot sedmi, na 12. mesto pa se je povzpel Bauer, ki je prvič enkrat zgrešil, drugič pa zadel vse tarče. Kar 16 biatloncev je bilo tedaj v razmaku 16 sekund.

Na čelu sta bila Nemca Benedikt Doll in Erik Lesser, ki se jima je po 8,5 kilometrih pridružil še njun rojak Simon Schempp. Fak je na tretjem strelskem postanku stoje zadel štiri tarče, potem pa dolgo čakal na peti strel, ki ga je zgrešil in je šel v kazenski krog, dva pa je moral odteči Bauer.


Francoz Martin Fourcade, ki je na prvem strelišču enkrat zgrešil, je povedel in si nato s Schemppom in Lesserjem po 9,6 km pritekel že 16 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem, Avstrijcem Simonom Edrom, po 10,6 km pa že 23., Fak je bil na desetem mestu zadnji, ki je zaostajal manj kot minuto (+40).

Izmed vodilne trojice le Doll na zadnjem postanku na strelišču ni zgrešil, vendar sta si v nadaljevanju Fourcade in Schempp priborila precejšnjo prednost, več kot 20 sekund, in se med seboj udarila za zlato, odločal je fotofniš, konico čevlja je skozi cilj prvi porinil Francoz.

Doll, Lesser in Norvežan Emil Hegle Svendsen so ostali v boju za bron, prvi je prvi odpadel, Svendsen pa je v drugem tesnem obračunu za odličja za za štiri desetinke ugnal Lesserja.

Fak je na četrtem streljanju pokril vse tarče in šel nato v smučino kot šesti, vendar tega položaja ni zadržal ali s vpletel v boj za vrh ter je do konca izgubil še štiri mesta; za bronom je zaostal 24,9 sekunde. Deset mest za njim je po štirih zgrešenih strelih prišel v cilj še Bauer.

Značke: zoi 2018, biatlon

Članki iz rubrike