pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 18.02.2018 12:00:03

Wellinger, Stoch, Johansson, Forfang v pomoč kolegom za kolajno

Reuters
Nemec Andreas Wellinger, Poljak Kamil Stoch in norveški dvojec Johann Andre Forfang ter Robert Johansson so v Pyeongchangu že prišli do olimpijskih kolajn, zdaj pa imajo misijo, da do tega cilja pomagajo tudi svojim kolegom na ponedeljkovi ekipni tekmi na veliki skakalnici v nordijskem centru Alpensia.

Pred štirimi leti je v Sočiju ekipno zmagala nemška ekipa, ki so jo poleg Wellingerja sestavljali Andreas Wank, Marinus Kraus in Severin Freund. Trenutni svetovni prvaki pa so Poljaki s Stochom na čelu.

"Mislim, da se lahko borimo še za eno kolajno," je dejal Wellinger, ki je v sedanji ekipi še edini iz ekipe pred štirimi leti.

Njegov kolega Richard Freitag, ki je letošnji svetovni pokal začel obetavno, a se je v Pyeongchangu moral zadovoljiti z dvema devetima mestoma, upa, da bo končno stopil na zmagovalne stopničke. "Vedno se želimo boriti za vrh. Norvežani so zelo močni, poleg tega ne smemo odmisliti Poljakov. Zanimiva tekma bo," je povedal Freitag.


Sveže okronani svetovni prvak v poletih Daniel Andre Tande se prav tako nadeja kolajne. V soboto je v skokih na veliki skakalnici posamično pristal na četrtem mestu, so se pa vsi štirje norveški skakalci uvrstili med prvih osem. "Seveda smo favoriti, ampak vseeno moramo opraviti delo tako, kot smo ga danes. Veliko nas ima še ogromno za pokazati," je dejal v soboto.

Tudi Stoch računa na ekipno kolajno. "Menim, da bodo vremenski pogoji dobri, poleg tega imamo močno ekipo. Če vsak od nas pokaže najboljše skoke, potem bi lahko bili zelo srečni," je dejal.

V ponedeljek se bo na ekipni tekmi čim višje skušala prebiti tudi slovenska ekipa, ki jo bodo sestavljali Peter Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol in Anže Semenič. Dve posamični jim zadovoljstva nista prinesli, a kljub slabšim dosežkom od pričakovanega niso izgubili upanja, da bi na ekipni tekmi osvojili kolajno.

Na prvi pogled je kolajna nemogoča misija, saj so doslej v Pyeongchangu skakalci iz treh držav izrazito izstopali. Poljaki, Nemci in Norvežani so bili razred zase, če se gleda dosežke s posamične tekme, pa se naj bi Slovenci za četrto mesto borili z Avstrijci in Japonci.

Članki iz rubrike