nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 16.02.2018 14:45:04

Fak jo je končno dobil: Poglejte, kako lepo mu pristaja SREBRNO ODLIČJE! (foto)

Reuters
Za najboljšim slovenskim biatloncem Jakovom Fakom je naporen dan. Pa tudi neprespana noč, saj je priznal, da po sinočnjem uspehu še ni zatisnil očesa. Zdaj ima priborjeno olimpijsko srebrno medaljo tudi zares v rokah.

Dobil jo je na današnji podelitvi na olimpijskem trgu v Pjongčangu, kjer vsak večer nagradijo dobitnike medalj za tekme prejšnjega dne. Fak in njegova 20-kilometrska preizkušnja sta bila na vrsti ob 19.15 po lokalnem času, uro in pol pozneje je bil srebrni biatlonec z dragocenim tovorom okrog vratu tudi že gost v slovenski hiši.

Ta je v Pyeongchangu središče druženja gospodarstvenikov in športnikov ter seveda navijačev, ob njenem odprtju pa so vsi izrazili željo, da bi bilo v njej tudi veliko takšnih dogodkov, kot je bil današnji - torej proslavljanj medalj, ki jih bodo Slovenci osvojili na igrah.

Led je prebil Fak. Namesto tradicionalne torte za slavje so mu za dobrodošlico pripravili posebno potico, vanjo je tudi simbolično zarezal, potem pa so mu tamkajšnji kuharski mojstri vzeli nož iz rok s hudomušnim pojasnilom, da mora paziti na svoje občutljive prste ...

fak 1
Reuters

Fak je še enkrat poudaril, da je izredno vesel uspeha, obenem pa izkoristil priložnost in na oder povabil tudi tiste, ki so običajno v senci njegovih uspehov: člane svoje servisne ekipe. Kako zelo jim zaupa, je pokazal tudi s tem, da je medaljo za nekaj časa brezskrbno prepustil fantom iz ekipe, ki so tako tudi dobili del olimpijskega občutka in teže srebrne kolajne.

Čestitala sta mu tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop, priznal je, da prvič proslavlja medaljo na zimskih igrah, ter vodja reprezentance v Koreji Franci Petek. Ta je Faku prebral posebno čestitko oziroma dobre želje otrok iz bolnišnične osnovne šole, slovenski biatlonski junak pa je imel pozneje še veliko obveznosti; od medijskih, čakali so ga številni pogovori z novinarji, do navijaških, ko je izpolnjeval številne želje po skupnih slikah z obiskovalci slovenske hiše.

Članki iz rubrike