Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

su
su
3 16.02.2018 14:01:28

KOLAJNA? Kakšna kolajna neki. TAKO DALEČ so od vrha in morebitne kolajne slovenski smučarski skakalci

STA
Pred jutrišnjo drugo posamično tekmo skakalcev na olimpijskih igrah, so uspeli izpeljati kvalifikacije.

V njih se slovenski skakalci, ki so sicer vsi uvrstili na tekmo (ob 56. skakalcih), prikazali bolj kot ne povprečne skoke. Čeprav po pozicijah Jerneja Damjana in Petra Prevca morda ni bilo vse tako slabo, je predvsem zaostanek za vrhom obeh ter slabše skakanje Anžeta Semeniča in Tilna Bartola tisto, kar najbolj skrbi. 

Jernej Damjan je bil od slovenskih orlov najdaljši s 132,5 metri, na koncu pa je zasedel 15. mesto 18 točk za vrhom. Peter Prevc je imel ene najslabših pogojev od vseh skakalcev, vseeno pa je kvalifikacije končal dve mesti za Ljubljančanom z 21 točkami zaostanka za najboljšim.

Velike težave je imel predvsem Tilen Bartol, ki se je tudi v konkurenci Američanov, pa Estoncev in Južnih Korejcih komajda (s sicer malce slabšimi vremenskimi razmerami kot Prevc) uvrstil na tekmo z 49. dosežkom. Prehitel je le osem tekmovalcev.

janus tk
Tit Košir

Anže Semenič, ki bo doživel debi na olimpijskih igrah, pa je skočil zelo rezervirano. Pristal je pri 119,5 metrih in je kvalifikacije končal na 30. mestu.

Najboljši v kvalfifikacijah je bil sicer Norvežan Robert Johansson (135,0/131,9), za njim se je uvrstil še en njegov rojak Johann Andre Forfang (137,0/128,7). Tretji je bil presenetljivo Rjoju Kobajaši, ki je imel tudi najdaljši skok dneva s 143,5 metri. Dobitnik zlata s srednje skakalnice Wellinger je bil četrti, od favoritov pa sta bila blizu še Daniel Andre Tande (6.) in Kamil Stoch, ki je bil sedmi.

Nasploh lahko slovensko izbrano vrsto skrbi dejstvo, da so Poljaki, Nemci in Norvežani daleč pred Slovenci, zato kakšno upanje na moštveno kolajno najbrž odpade. Razlika je enostavno prevelika.

-----------------------------------

Virutalna ekipna lestvica:

1. Norveška . . . . . . . . . 497,3
2. Nemčija . . . . . . . . . 485,2
3. Poljska . . . . . . . . .  475,5
...
7. Slovenija . . . . . . . . . 391,8

Članki iz rubrike