sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 16.02.2018 12:46:45

Srebrni in bronasti olimpijec Kasai si želi še zlato: Upam, da ni nujno, da bo najboljši zmagal!

Reuters
Legendarni japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai pravi, da bi bilo odlično, če bi osvojil zlato olimpijsko kolajno glede na to, da ima v žepu že olimpijsko srebro in bron. "Če bom naletel na pravi veter, če bom pravilno skočil, zmagovalni oder ne bo nedosegljiv," je dejal pred sobotno tekmo na veliki skakalnici.

Kasai je prejšnji konec tedna dosegel 21. daljavo na posamični tekmi na srednji skakalnici, ko so se skakalci borili z močnim vetrom in so bili po njegovem mnenju pogoji tako slabi, da bi organizatorji lahko odpovedali tekmo.

Pred sobotno tekmo na veliki skakalnici pa je bolj samozavesten, čeprav priznava, da lahko marsikaj pričakujejo od vremena. "Bolj sem samozavesten na veliki skakalnici kot na srednji. Ampak da bi osvojil zlato, bi verjetno potreboval dodatnih pet ali sedem metrov," je dejal po treh skokih na treningu, pri čemer dosegel največ 138 metrov in se s tem uvrstil na peto mesto.



"Danes je lepo vreme, ampak glede na napoved se bo spet poslabšalo. Ugibam, da ni nujno, da bo najboljši skakalec tudi zmagal," je dejal. Po njegovih besedah je skakalnica, s katere bodo v soboto skakali, podobna tisti na olimpijskih igrah v Naganu leta 1998.

Za 45-letnega Kasaija so to osme olimpijske igre. Do prvega odličja je prišel leta 1994 v Lillehammerju, takrat je ekipno osvojil srebro. Ekipni bron je dosegel še v Sočiju, kjer pa je na veliki skakalnici osvojil srebro.

Članki iz rubrike