stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 15.02.2018 17:50:02

Kos o Fakovem podvigu: Tako to delajo šampioni!

Tomaš Kos
Arsen Perić
"Tako to delajo šampioni in Jakov je dokazal, da to je," so bile besede glavnega trenerja slovenske biatlonske reprezentance Tomaša Kosa, potem ko je Jakov Fak v Pyeongchangu na tekmi na 20 kilometrov osvojil srebrno kolajno.

"Zadnji dnevi za Jakova niso bili lahki, moral je prebroditi težke trenutke. A to je biatlon, v katerem šampioni to znajo narediti. Treba se je zbrati, ko je to najbolj potrebno, in Jakov se zna. Njegov nastop je težko oceniti drugače kot fantastično," je bil zadovoljen češki šef slovenske reprezentance, ki je opisal, kaj je bilo na tekmi najpomembnejše.


"Najpomembnejše je bilo prvo streljanje. Takrat se vidijo nastavitve, takrat se vidi, ali je vse, kot mora biti. Če je na prvem streljanju nula, je nadaljevanje lažje in to je danes pri Jakovu in tudi pri Klemnu bilo. Da na tekmi niti enkrat ne zgrešiš, je fantastičen dosežek. In še na olimpijskih igrah, kjer je pritisk še večji kot na navadni tekmi," je dejal Čeh in dodal, da so startno številko bolj proti koncu izbrali, ker so računali, da bodo takrat boljše razmere: "Druga prednost poznega starta pa je, da ima tekmovalec boljši pregled, kaj se na tekmi dogaja."

Kos trdi, da med tekmo v slovenskem taboru niso bili živčni: "Mogoče malo le do prvega streljanja, potem pa sem videl, da se vse odvija po načrtu, vse se je odvijalo mirno, tako da razloga za nervozo ni bilo."

Značke: biatlon, zoi 2018

Članki iz rubrike