nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 15.02.2018 18:20:41

Novi olimpijski prvak dvignil JAKOVA FAKA v NEBO! Ko je v formi, je skoraj ...

Johannes Thingnes Boe
alesfevzer.com
Olimpijski zmagovalec Johannes Thingnes Boe je priznal, da je imel danes na 20-kilometrski biatlonski tekmi v Pyeongchangu tudi nekaj sreče.

Pohvalil je tudi Jakova Faka, po njegovem mnenju je slovenski srebrni olimpijec eden najboljših v biatlonski karavani.

"On je eden najboljših v karavani. Včasih ima, tako kot mi vsi, težave. Ko pa je v formi, je skoraj nepremagljiv. Letos je neverjetno dober na strelišču, zadene skorajda vse," je slovenskega tekmeca pohvalil zlati Norvežan.

Tako kot Faku tudi njemu ni šlo vse po načrtih. Na prvih dveh tekmah ni dosegel želenega, a ga ni zagrabila panika. "Ni bilo veliko pritiska, vedel sem, da bom še imel priložnosti, čeprav prvi dve dirki nista bili po željah. Sprint in zasledovanje sta sicer moji prvi izbiri, a če imaš priložnost, jo moraš izkoristi. Vedno sem verjel vase. Ko je Fourcade zgrešil dvakrat, je bilo to pravo darilo. Če bi zgrešil samo enkrat, bi zmagal. Toda nikoli ne veš, kako dober boš, koliko napak boš naredil."

Na novinarski konferenci dobitnikov medalj je dejal, da je po prvem streljanju slutil, da bi lahko skočil na vrh, a je ostal nervozen do konca: "Danes sem po prvem streljanju vedel, da je medalja možna, po zadnjem stoje pa sem bil že prepričan, da sem padel s stopničk. Vem, da sem imel nekaj sreče, a tudi to je šport in danes je bil pač moj dan."

Morda pa je k uspehom pripomogel tudi norveški princ Haakon, ki je imel danes pester navijaški olimpijski dan. Najprej je pospremil smučarske uspehe, potem tekaške, na koncu še biatlonske. Boeju takšna podpora veliko pomeni: "Rad delim svoje uspehe s svojimi rojaki, tudi princ se je veselil z mano. Zame je to zelo pomembno, šport ga zelo zanima, danes si je že ogledal alpsko smučanje in teke, pa tudi mene. Očitno nam je pomagal pri dobrih rezultatih."

Značke: zoi 2018, biatlon

Članki iz rubrike