Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.02.2018 16:45:03

Kako je v Južni Koreji potekal sanjski slovenski dan? SANJSKO!

alesfevzer.com
Biatlonec Jakov Fak je na olimpijskih igrah v Južni Koreji Sloveniji priboril srebrno kolajno na 20-kilometrski posamični tekmi. Zaostal je le za Norvežanom Johannesom Thingnesom Boeom, ki je kljub dvema minutama pribitka Faka prehitel za 5,5 sekunde.

Nesojeni nosilec slovenske kolajne na odprtju v Pyeongchangu 2018 si je kolajno, drugo na olimpijskih igrah, potem ko je leta 2010 v Vancouvru še v Hrvaškem dresu osvojil bron v sprintu, predvsem pristreljal. Še po treh strelskih nastopih so bili pred njim Francoz Martin Fourcade, Šved Jesper Nelin ter norveška brata Tarjei ter Johannes Thingnes Boe.

V finišu se je Fak, ki je bil v Pyeongchangu že bronast na svetovnem prvenstvu 2009, za srebro na daljavo spopadel z dosežki Avstrijca Dominika Landertingerja, imel tudi drobno prednost, ker je poznal čase tekmeca in zdržal, ter Slovenijo tudi na letošnjih igrah vpisal na seznam dobitnikov kolajn.

Na ženskem veleslalomu se je med Slovenkami najbolje odrezala mladinska svetovna prvakinja Meta Horvat, ki se je uvrstila na 14. mesto. Ana Drev in Tina Robnik sta v odstopili.


V moškem smuku se Slovenci niso vmešali v boj za kolajne. Najboljši slovenski dosežek je na svojem olimpijskem smukaškem debiju vpisal Martin Čater z 19. mestom. Prvi slovenski favorit Boštjan Kline, ki je olimpijske igre v Sočiju izpustil zaradi poškodbe, je bil 27., Miha Hrobat je krstni olimpijski nastop končal na 29. mestu, Klemen Kosi pa je po odstopu ostal brez uvrstitve.

Na ženski biatlonski posamični tekmi je 20-letna Urška Poje z 12. mestom dosegla uvrstitev kariere. 12. je bila tudi Alenka Čebašek v teku na 10 kilometrov v prosti tehniki. Nastopile so še tri Slovenke, Anamarija Lampič je tokrat osvojila 27. mesto, Manca Slabanja je bila 54., Nika Razinger pa 69.

Smučarski skakalci so opravili še zadnje tri skoke za trening pred petkovimi kvalifikacijami in sobotno tekmo na veliki skakalnici. V prvi seriji treninga je bil od Slovencev najboljši Jernej Damjan, v drugi prav tako Damjan, v tretji pa Tilen Bartol.

Sredin poraz ameriške hokejske reprezentance proti slovenski odmeva tudi v medijih onstran luže. Američani sicer niso nastopali v najmočnejši postavi, saj na igrah manjkajo igralci iz najmočnejše hokejske lige NHL, kljub temu pa so si mediji enotni, da je bila zmaga Slovenije osupljiva.

Značke: zoi 2018, sta

Članki iz rubrike