Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.02.2018 17:24:50

Trener Jakova Faka z nasmeškom na obrazu: V torek smo ga še zafrkavali, danes je ...

Jakov Fak
alesfevzer.com
Trener novega slovenskega olimpijskega junaka Jakova Faka Uroš Velepec je upravičeno ponosen. Čeprav je bil njegov varovanec v slovenskem dresu tudi že svetovni prvak, pa je olimpijska kolajna tista, zaradi katere ga je po olimpijskih igrah v Vancouvru, kjer je osvojil bron za Hrvaško, pripeljal v Slovenijo.

V Sočiju mu je za odličje malo zmanjkalo, tudi v Pyeongchangu mu po prvih nastopih zaradi nesrečnih in nespretnih spletov okoliščin ni dobro kazalo, a je dokazal, da ga to ni vrglo s tira in je z veliko mero jeze šel v nove izzive. "Ne preostane mi nič drugega, kot da čakam novo priložnost. Če ne izkoristiš ene priložnosti, moraš čakati na drugo, verjamem, da se mi bo ponudila," je po torkovi zasledovalni tekmi dejal in izkoristil že naslednjo priložnost.

"Jakov je danes diplomiral, ne samo diplomiral, naredil je doktorat. Po takih težavah, ki jih je imel na sprintu in v zasledovalni tekmi, je ostal miren ter samozavesten in to je tisto, kar je najbolj pomembno. Če veš, da zmoreš, na koncu narediš. Ni izgubil vere v dobro pripravljenost, v dobro streljanje, ki ga je imel na začetku sezone, ko je bil praktično najboljši strelec. V nobenem trenutku se ni pustil zmesti, tudi ko smo se mu na večerji v torek vsi smejali. Rekel si je, a zdaj se boste pa norca delali iz mene, danes pa nam je vsem pokazal, kdo je," je glavne razloge za uspeh naštel Velepec.



Fak je bil že v preteklosti znan, da do cilja prihaja po težji in daljši poti, to je v Južni Koreji le še dokazal. "Če bi bil ženska, bi bil Lady drama. Toda fant je predan temu športu z dušo in srcem. Do zdaj je žrtvoval toliko časa, garal, trpel, prelil toliko solz, znoja in krvi, pošteno je, da se mu je to vrnilo. Vesel sem zanj, on je letos naredil maksimum, kolikor mora športnik narediti za uspeh," meni Velepec.

Velepec ne more prehvaliti marljivosti svojega varovanca, čeprav z njim nista bila vedno skupaj: "Od aprila, ko sem ga prevzel, je naredil čisto vse, kar sva se dogovorila. Verjel je v program tudi takrat, ko mu ni šlo. Ko je čutil utrujenost in bi najraje odnehal. A ni, nagrada za to je njegova druga olimpijska kolajna."

Značke: biatlon, zoi 2018

Članki iz rubrike