gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA, su
STA, su
3 15.02.2018 14:44:46

Prve besede ŠAMPIONA FAKA: Povem vam, zakaj nisem ZAJOKAL!

Reuters
Jakov Fak je bil po osvojeni srebrni kolajni kar malo v šoku.

Fak si je kolajno, drugo na olimpijskih igrah, potem ko je leta 2010 še v Hrvaškem dresu osvojil bron v sprintu, predvsem pristreljal. Še po treh strelskih nastopih so bili pred njim Francoz Martin Fourcade, Šved Jesper Nelin, ter norveška brata Tarjei ter Johanes Thingnes Boe.

Mlajši, Johannes Thingnes Boe, je potrdil izredno pripravljenost v smučini in si kljub drugemu zgrešenemu strelu priboril zlato, dve napaki Tarjeija Boeja in Fourcada ter kar tri Nelina pa so 30-letnemu Faku odprle pot do kolajne.

V finišu se je Fak, ki je bil v Pyeongchangu že bronast na svetovnem prvenstvu 2009, za srebro na daljavo spopadel z dosežki Avstrijca Dominika Landertingerja, imel tudi drobno prednost, ker je poznal čase tekmeca in zdržal ter Slovenijo tudi na letošnjih igrah vpisal na seznam dobitnikov kolajn.

"Tak nastop je takoj po tekmi težko komentirati. A uspelo mu je narediti želen rezultat. Mislim, da si ga zasluži. Posebej se je pripravljal, veliko tudi sam, in to se mu je lepo obrestovalo," je po tekmi za televizijo Slovenija povedal glavni trener reprezentance Čeh Tomaš Kos in pohvalil zanesljivost svojega varovanca na strelišču.

Potem je pred kamere nacionalke prišel tudi junak Jakov in pokomentiral svojo pot do tega uspeha. "Bio je zelo težko, ampak na koncu je prevladal razum. To je nagrada za vloženo delo mene, Uroša in celotne ekipe z ostalimi trenerji," je dejal Fak in razložil, kako težko je bilo zadeti vseh 20 strelov: "Noge se niso zatresle, imel pa sem težave z očmi, kajti v sobi je suh zrak, ko prideš ven, pa se navlažijo. Včeraj sem vložil veliko časa za ponavljanje vaj v vetru, ker enostavno nisem prenesel prejšnjih dveh tekem in enostavno me je zelo motilo, da nisem zdržal toliko strelov. To sem želel popraviti."

Uspelo mu je to popraviti in priti do svoje druge olimpijske kolajne. Ni zajokal, ko je to spoznal. "Malo sem še v šoku in tudi kakšno leto starejši," je dejal in pristavil, da ne obžaluje petih in pol sekund, ki so mu zmanjkale do zlata. "Ne, priznati moram, da sem vložil svoj maksimum tako na progi kot strelišču, tako da ni kaj za obžalovati."

Jakov Fak bo imel novo priložnost za napad na medaljo v nedeljo, ko biatlonce čaka 15-kilometrska tekma s skupinskim startom.

Biatlon, posamična tekma, moški:
ZLATO: Johannes Thingnes Boe (Nor)
SREBRO: Jakov Fak (Slo)
BRON: Dominik Landertinger (Avt)

Značke: zoi 2018, biatlon

Članki iz rubrike