franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

su
su
11 15.02.2018 13:28:36

JAAAAAAA!!! Jakov Fak je VRNIL UDAREC in spisal SLOVENSKO OLIMPIJSKO PRAVLJICO!

Jakov Fak
STA
Jakov Fak je po slabem začetku olimpijskih iger postal veliki slovenski JUNAK!

Po 23. mestu v sprintu in 47. v zasledovanju je Jakov Fak na 20-kilometrski olimpijski tekmi v Pyeongčangu spisal pravljico in Sloveniji prinesel olimpijsko kolajno. Hrvat s slovenskim potnim listom je bil po fantastičnem nastopu brez zgrešenega nastopa sijajen drugi! Do zlata mu je zmanjkalo pet sekund in pol. 

Olimpijski prvak je postal Norvežan Johannes Thingnes Boe, bronasto kolajno pa je osvojil Avstrijec Dominik Langertinger.

Fak si je kolajno, drugo na olimpijskih igrah, potem ko je leta 2010 še v Hrvaškem dresu osvojil bron v sprintu, predvsem pristreljal. Še po treh strelskih nastopih so bili pred njim Francoz Martin Fourcade, Šved Jesper Nelin, ter norveška brata Tarjei ter Johanes Thingnes Boe.

Mlajši, Johannes Thingnes Boe, je potrdil izredno pripravljenost v smučini in si kljub drugemu zgrešenemu strelu priboril zlato, dve napaki Tarjeija Boeja in Fourcada ter kar tri Nelina pa so 30-letnemu Faku odprle pot do kolajne.

V finišu se je Fak, ki je bil v Pyeongchangu že bronast na svetovnem prvenstvu 2009, za srebro na daljavo spopadel z dosežki Avstrijca Dominika Landertingerja, imel tudi drobno prednost, ker je poznal čase tekmeca in zdržal ter Slovenijo tudi na letošnjih igrah vpisal na seznam dobitnikov kolajn.

"Tak nastop je takoj po tekmi težko komentirati. A uspelo mu je narediti želen rezultat. Mislim, da si ga zasluži. Posebej se je pripravljal, veliko tudi sam, in to se mu je lepo obrestovalo," je po tekmi za televizijo Slovenija povedal glavni trener reprezentance Čeh Tomaš Kos in pohvalil zanesljivost svojega varovanca na strelišču.

Klemen Bauer je po dveh zgrešenih strelih, sicer bi bil prav tako v boju za kolajno, zasedel 15. mesto, Miha Dovžan je bil 35., Mitja Drinovec pa skromen 80.

Jakov Fak bo imel novo priložnost za napad na medaljo v nedeljo, ko biatlonce čaka 15-kilometrska tekma s skupinskim startom.

Članki iz rubrike