franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 15.02.2018 13:14:46

Nizozemec skušal v Sočiju vplivati na rezultat francoske ekipe

Reuters
Uspešno moštvo nizozemskih hitrostnih drsalcev je v Pjongčangu dosegla novica o poskusu vplivanja na izid njihovega nastopa na zimskih olimpijskih igrah pred štirimi leti v Sočiju. O poteku tekme se je skušal dogovoriti nizozemski trener njihovih francoskih tekmecev.

V nizozemskem olimpijskem komiteju so danes potrdili poročanje časnika De Volkskrant, da je nizozemski trener Jillert Anema, ki je v Sočiju vodil francosko moštvo, vodjo nizozemske ekipe Ariea Koopsa prosil, naj v ekipni zasledovalni tekmi "ne pusti svojih fantov drsati prehitro, saj bi utegnil imeti slab rezultat za Francoze finančne posledice".

Po oceni nizozemskega olimpijskega komiteja je takšno ravnanje v nasprotju z etičnim kodeksom Mednarodnega olimpijskega komiteja. Dogodek obžalujejo, posledic pa za zdaj ni. Nizozemci so "takrat Anemov predlog odločno zavrnili," so še sporočili iz nizozemskega olimpijskega komiteja. Nizozemska ekipa je na tisti tekmi v Sočiju osvojila zlato medaljo.



Vodja nizozemskih hitrostnih drsalcev na igrah v Pyeongchangu Jeroen Bijl obžaluje, da je po vsem tem času dogodek prišel na dan prav danes - na dan tekme na 10-kilometrski razdalji za moške. "Trenutek je zelo slab. To je zelo moteče in ni dobro za ekipo, " je dejal Bijl, ki je za članek v časniku izvedel v sredo. "Danes zjutraj smo vsem trenerjem povedali, da smo tukaj samo zaradi enega - in to je drsanje in osvajanje medalj."

Naslov olimpijskega prvaka na današnji tekmi brani Nizozemec Jorrit Bergsma, katerega trener je prav Anema.

Članki iz rubrike