reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.02.2018 08:59:20

Po moškem smuku in ženskem veleslalomu veter odpihnil tudi ženski slalom

Reuters
Močan veter še vedno povzroča velike preglavice v olimpijski Južni Koreji. Prireditelji zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu so bili prisiljeni zaradi vetra odpovedati slalom alpskih smučark, je sporočila Mednarodna smučarska zveza. Odpadli slalom bodo skušali izpeljati v petek. V četrtek ostajata na sporedu moški smuk in ženski veleslalom.

Po krajšem zatišju se je veter znova okrepil nad prizorišči v alpskem smučanju nad Jeongseonom, kjer so na sporedu hitre discipline, in Yongpyongom, kjer so na sporedu olimpijske tehnične discipline alpskega smučanja.

Na start tekmovalnih preizkušenj na obeh prizoriščih tekmovalke in tekmovalce prepeljeta gondoli, ki se samodejno zaustavita ob prevelikem nihanju zaradi vetra.

Najprej so za eno uro prestavili začetek današnje slalomske preizkušnje za alpske smučarke, nato še za pol ure, vendar pa veter ni izgubil svoje moči. Zaradi varnosti se je nato tekmovalna žirija odločila za odpoved preizkušnje ter prestavitev na petek.


Slovenske predstavnice v slalomu so Ana Bucik, Maruša Ferk in Meta Hrovat. Prva favoritinja za naslov je Američanka Mikaela Shiffrin, ki je še kot 18-letnica dobila olimpijsko slalomsko preizkušnjo pred štirimi leti v Sočiju, v letošnji sezoni svetovnega pokala pa je dobila pet klasičnih slalomov od sedmih.

Nova odpoved pomeni nove skrbi in dodatne težave za prireditelje olimpijskih iger, kako navkljub slabim vremenskim okoliščinam spraviti pod streho vsa tekmovanja alpskih smučarjev in smučark. Tako v četrtek kot v petek se obeta natrpan smučarski spored. Če bo veter še naprej nagajal prirediteljem olimpijskih iger, bi lahko organizatorji izgubili nadzor nad olimpijskim programom.

Zaradi vetra sta bila na četrtek prestavljena že moški smuk in ženski veleslalom, na novem petkovem sporedu pa je ob ženskem slalomu še moški superveleslalom. Smuk je bil najprej na sporedu v nedeljo, veleslalom pa v ponedeljek.

V torek so od smučarskih disciplin za zdaj izpeljali le moško alpsko kombinacijo, na kateri je prvo zlato olimpijsko kolajno osvojil avstrijski as Marcel Hirscher, od štirih Slovencev sta se dva uvrstila v najboljšo deseterico, Štefan Hadalin z osmim mestom in Klemen Kosi z desetim.

Članki iz rubrike