Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

STA
STA

Po moškem smuku in ženskem veleslalomu veter odpihnil tudi ženski slalom

Reuters

Močan veter še vedno povzroča velike preglavice v olimpijski Južni Koreji. Prireditelji zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu so bili prisiljeni zaradi vetra odpovedati slalom alpskih smučark, je sporočila Mednarodna smučarska zveza. Odpadli slalom bodo skušali izpeljati v petek. V četrtek ostajata na sporedu moški smuk in ženski veleslalom.

Po krajšem zatišju se je veter znova okrepil nad prizorišči v alpskem smučanju nad Jeongseonom, kjer so na sporedu hitre discipline, in Yongpyongom, kjer so na sporedu olimpijske tehnične discipline alpskega smučanja.

Na start tekmovalnih preizkušenj na obeh prizoriščih tekmovalke in tekmovalce prepeljeta gondoli, ki se samodejno zaustavita ob prevelikem nihanju zaradi vetra.

Najprej so za eno uro prestavili začetek današnje slalomske preizkušnje za alpske smučarke, nato še za pol ure, vendar pa veter ni izgubil svoje moči. Zaradi varnosti se je nato tekmovalna žirija odločila za odpoved preizkušnje ter prestavitev na petek.

Slovenske predstavnice v slalomu so Ana Bucik, Maruša Ferk in Meta Hrovat. Prva favoritinja za naslov je Američanka Mikaela Shiffrin, ki je še kot 18-letnica dobila olimpijsko slalomsko preizkušnjo pred štirimi leti v Sočiju, v letošnji sezoni svetovnega pokala pa je dobila pet klasičnih slalomov od sedmih.

Nova odpoved pomeni nove skrbi in dodatne težave za prireditelje olimpijskih iger, kako navkljub slabim vremenskim okoliščinam spraviti pod streho vsa tekmovanja alpskih smučarjev in smučark. Tako v četrtek kot v petek se obeta natrpan smučarski spored. Če bo veter še naprej nagajal prirediteljem olimpijskih iger, bi lahko organizatorji izgubili nadzor nad olimpijskim programom.

Zaradi vetra sta bila na četrtek prestavljena že moški smuk in ženski veleslalom, na novem petkovem sporedu pa je ob ženskem slalomu še moški superveleslalom. Smuk je bil najprej na sporedu v nedeljo, veleslalom pa v ponedeljek.

V torek so od smučarskih disciplin za zdaj izpeljali le moško alpsko kombinacijo, na kateri je prvo zlato olimpijsko kolajno osvojil avstrijski as Marcel Hirscher, od štirih Slovencev sta se dva uvrstila v najboljšo deseterico, Štefan Hadalin z osmim mestom in Klemen Kosi z desetim.