Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.02.2018 21:35:40

Deskarke v snežnem parku nezadovoljne z Mokom in Fisom

Na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu so deskarke na snegu precej slabe volje. Menijo, da bi odgovorni morali današnji finale snežnega parka deklet odpovedati zaradi premočnega vetra. Ta je bil namreč krivec za številne padce.

Skoraj vse tekmovalke, vključno z zmagovalko, Američanko Jamie Anderson, so imele težave v Phoenix Parku, kjer so močni vetrovi sprva poskrbeli za odpoved kvalifikacij, pozneje pa za prestavitev finala za več kot uro.

To je bila še ena izmed tekem, na katero je vplival veter, nenazadnje so organizatorji morali prestaviti moški smuk in ga prestavili na četrtek, tako kot tudi - zaradi istih razlogov - ženski veleslalom.

V današnjem finalu snežnega parka deskark se sicer nobena od tekmovalk ni resneje poškodovala, a sta bila tako Mednarodni olimpijski komite (Mok) kot Mednarodna smučarska zveza (Fis) vprašana, zakaj niso preložili ali odpovedali finala.

Pri Fisu so priznali, da je šlo za zelo težke razmere, a so se odločili podpreti izpeljavo finalne vožnje in dejali, da je varnost športnikov na prvem mestu. Zatrdili so, da je bilo vse v mejah sprejemljivega.


Finka Enni Rukajarvi se je z razmerami spopadla bolje od večine in osvojila bron za branilko naslova Američanko Jamie Anderson ter Kanadčanko Laurie Blouin, a dejala, da je njen uspeh ostal v senci prav zaradi razmer.

"Zelo sem vesela, da se nihče ni resno poškodoval," je dejala Rukajarvijeva in na vprašanje, ali je bila odločitev, da se finale izpelje, pravilna, odgovorila: "Ne. Na treningih je bilo bolje. Zatem pa se je vse skupaj toliko poslabšalo, da bi morali finale odpovedati ali ga prestaviti."

Poudarila je, da je bilo vreme zelo slabo in prenevarno, zaradi tega si je pri padcu tudi lažje poškodovala obraz.

V nedeljo je 17-letna Avstralka Tess Coady morala zapustiti igre po poškodbi kolena na treningu. Coadyjeva je za to obtožila prav vremenske razmere.

Njena tekmica iz Avstrije Anna Gasser, ki je končala na 15. mestu in tekmo označila za loterijo, jo je podprla: "Preveč tekmovalk se je že poškodovalo zaradi vetra." Podobno so razmišljale tudi nekatere druge tekmovalke v tej disciplini.

Članki iz rubrike