Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.02.2018 15:52:28

Zmeda na kvadrat! Ne zgolj 6 zgrešenih strelov in kaos zaradi 'prekrška', Jakov FAK je storil še nekaj, zaradi česar bo v ekipi TARČA POSMEHA!

www.alesfevzer.com
Slovenski biatlonci pred olimpijsko zasledovalno tekmo niso imeli najboljšega izhodišča, a so se nadejali, da bodo uvrstitve z nedeljske sprinterske preizkušnje popravili.

"Razmere so bile podobne kot včeraj, mogoče celo močnejši veter in to je bilo danes zame usodno pri streljanju stoje. Tam sem imel precej težav, zapihal je močnejši veter, tako da sem moral odložiti puško, čakati, nato pa sem zgrešil dva strela, kar je bil v tistih razmerah še dober rezultat. Za druge zgrešene strele pa ni opravičila, moral bi jih zadeti več," je bil razočaran Bauer, ki je spet odlično tekel, kar pa mu ni dosti pomagalo.

Želel si je več, menil je, da je sposoben večjega preboja. "Čeprav sem pridobil dve mesti, imam grenak priokus. Več kot očitno je, da sem v dobri tekaški formi, očitno je, da sva jo s trenerjem dobro tempirala, tudi mraz mi ustreza, a vse to sem zapravil na strelišču," je še dejal Bauer.


Še večje težave je imel Fak. V prvem streljanju je trikrat meril preveč desno, po popravi merilne naprave je bil neuspešen še dvakrat. Po pretečenih kazenskih krogih mu je eden od tekmovalcev preprečil izhod iz kazenskega kroga, da bi se izognil trčenju, je stopil čez provizorično ograjo.

"Mislil sem, da sem naredil prekršek, da bom diskvalificiran, saj se je vse to zgodilo za vmesnim časom, tako da me semafor ni zaznal. Po pogovoru s trenerjem Kosijem sem nadaljeval, nisem hotel odstopiti, tega v karieri še nisem storil. Na koncu nisem bil diskvalificiran, ker so se sodniki strinjali, da so mi preprečili izhod, sem bil pa zbegan, to se mi je namreč zgodilo prvič. Za nameček sem po tretjem streljanju odtekel kazenski krog preveč. S tem se najbrž ne bi vsak pohvalil," je težave opisal slovenski adut.

Kljub temu, da v prvih dveh tekmah ni izpolnil svojih ciljev, še ne meče puške v koruzo, za vrhunski rezultat ima še nekaj možnosti. "Če ne izpolniš svojih načrtov, ti ne preostane nič drugega, kot da to poskušaš narediti na naslednjih tekmah. Zdaj se bodo v ekipi vsi delali norca iz mene, to moram preživeti, potem bo vse v redu," je dejal Fak.

Značke: biatlon, zoi 2018

Članki iz rubrike