Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 11.02.2018 11:11:36

Slovenska adutinja pred olimpijskim veleslalomom: Vem, da lahko pridem zelo visoko

Reuters
Alpske smučarke bodo prvo nalogo na letošnjih olimpijskih igrah opravile v ponedeljek, ko jih čaka veleslalomska preizkušnja. Pred prvo tekmo so dobro razpoložene tudi Slovenke, ki so prepričane, da lahko na teh igrah veliko dosežejo.

Zadnji dnevi pred igrami so poskrbeli za dvig vzdušja v slovenski ženski ekipi. Dve uvrstitvi na stopničke, po senzacionalnem preboju Ane Bucik iz ozadja na kombinacijski tekmi v Lenzerheideju na istem prizorišču še eno tretje mesto Mete Hrovat v veleslalomu, sta bili dobra popotnica za Korejo, za piko na i pa je poskrbela še mlada adutinja slovenske vrste Hrovatova z odličnimi nastopi na mladinskem svetovnem prvenstvu.

"Po padcu sem bila razočarana, žalostna. Potem se je izkazalo, da ni nič resnega, lahko sem nastopila na slalomu in sem nastopila, kot znam. Z nekaterimi uvrstitvami sem bolj zadovoljna, z drugimi manj, na splošno pa se je moj teden v Švici dobro sestavil. Slalom je bil še toliko slajši, ker si še bolj vesel, če nečesa ne pričakuješ," je Hrovatova dejala o nastopih na MSP, odstopu v veleslalomu in zmagi v slalomu.

meta hrovat gw
Grega Wernig
"Letos mi energije sploh ne zmanjka. Včasih začutim utrujenost, a se potem veselim naslednje tekme. Tekme mi dajejo energijo in upam, da bo čim dlje tako," pravi o morebitni utrujenosti dobitnica zlata na MSP.


Na OI je prišla neposredno iz Švice, olimpijsko opremo je dobila v Davosu, kamor jo je pripeljala njena mama. "Res si ne želim dajati rezultatskega bremena. Sem še mlada in mi ni potrebno dajati nase dodatne teže. Rezultat je lahko zelo dober, če se odpeljem, kot znam. Zaenkrat v tem uživam in ne čutim, da bi bil to dodaten pritisk," je pred začetkom iger zrelo razmišljala mlada tekmovalka.

Precej več izkušenj ima Ana Drev, ki pa prav tako poudarja, da bremena iger ne čuti oziroma si ga ne nalaga. "Rekla bi, da ni treba odmisliti, da si na olimpijskih igrah, čeprav je to dogodek, ki ga čakaš štiri leta. Lahko grem skozi te pritiske in pričakovanja," je menila o pomenu OI.

"Največja razlika od terenov, kjer smo že smučali, je struktura snega, ki je drugačna kot na drugih. Opravili smo že treninge in se spoznali s podlago, tudi konfiguracija terena je podobna olimpijski progi," je prizorišče opisala Drevova.

"Ne bi se opredeljevala, kam lahko pridem. Vem, da lahko pridem zelo visoko, a konkurenca v ženskem veleslalomu je zelo močna. Vem, kaj moram narediti, da pridem visoko," pa je cilje za zdaj še pustila nerazkrite: "Na zadnji tekmi svetovnega pokala sem dosegla najboljši izid v sezoni, trenutno smučam zelo v redu in mislim, da bo vse potekalo po načrtu."

Maruša Ferk je razmišljala tudi o tem, da so igre nekaj posebnega, tudi zaradi druženja vseh športnikov v olimpijski vasi. "Fantje v hitrih disciplinah so neposredno na prizorišču in se počutijo kot na tekmi svetovnega pokala. Mi smo tu vsi skupaj, a treba je misliti predvsem nase. To je takšno tekmovanje, da moraš pokazati svoj maksimum. Tu štejejo samo medalje in ob dobrem dnevu in dobrih vožnjah se lahko marsikaj zgodi."

Svojih ciljev še ni želela ocenjevati s številkami: "Želim si čim bolje odsmučati. Že če vstaneš pozitivno naravnan, pa greš pozitivno na zajtrk, se dobro ogreješ in pokažeš svojo najboljšo vožnjo, lahko pokažeš svoj najboljši rezultat."

Tudi Ana Bucik priznava, da nekaj posebnega vznemirjenja na OI bo, ne pa tudi pritiska: "Zame je to neka spodbuda, se pa čuti, da je tekma nekaj drugačnega, dosti več je zanimanja in zato si vsak želi pokazati čim več na tej tekmi, kar pa ni lahko."

"Začnemo z veleslalomom, zato si želim nadgraditi svoje nastope v svetovnem pokalu. Napadala bom in upam, da bom blizu petnajsterice. V slalomu se mi zadnje čase pojavljajo vzponi in padci. Rezultatskih ciljev nimam, za kombinacijo pa je samozavest zrasla, a se moramo še spoznati s smukaško progo, potem pa sem lahko orožje iz ozadja. V kombinaciji se dogajajo velika presenečenja in jaz bom tudi skušala biti to," pa je zaokrožila svoja pričakovanja v Koreji.

Članki iz rubrike