benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 10.02.2018 17:34:18

Izajve slovenskih skakalcev in Janusa po prvi tekmi, po kateri so si vsi oddahnili

Martin Metelko
Predvidevanja po treningih, da Slovenci na srednji olimpijski skakalnici v Pyeongchangu ne bodo povsem pri vrhu, so se uresničila. Peter Prevc in Tilen Bartol sta sicer zabeležila solidni uvrstitvi, a to ni zadovoljilo apetitov trenerja Gorana Janusa, pa tudi želj Prevca, branilca srebra iz Sočija, ne.

Slovenci se z napravo enostavno niso spoprijateljili, mučili so se na treningih, v kvalifikacijah, danes pa je bilo že tako slabo razpoloženje še slabše zaradi nemogočih razmer na skakalnici, vetra, zaradi katerega se je tekma zavlekla, saj so morali skakalci dolgo časa čakati na zaletišču, in pa hudega mraza. Prevc je v prvi seriji na startni rampi preklinjal oboje, saj jo je moral kar trikrat zapustiti in se nato vrniti.

"Ne vem, kaj je bilo hujše, veter ali mraz. Ne spomnim se, da bi me kdaj tako zeblo. Ponavadi se potim tudi pri okrog 0 stopinjah Celzija, danes sem dol prišel z zmrznjenimi prsti. Nisem imel prostora, da bi se lahko ogrel, po drugi strani pa dresi niso narejeni za veter in mraz. Nisem si mislil, da me bo čakanje zgoraj zmedlo, a me je, padla je zbranost, prikradle so se napake in skok je bil slab," je prvi skok opisal Prevc, ki je bil v drugi seriji nato odličen, s 113 metri je postavil drugo daljavo dneva.


"Skočil sem z jezo, več sem tvegal, imel sem pa tudi srečo z vetrom. Drug skok je predvsem pomiritev, obliž, tolažba, po njem bolj optimistično gledam naprej," še ni izgubil upanja, da bo v Pyeongchangu začel uživati skakalec iz Selške doline, ki je bil po prvi seriji šele na 24. mestu.

Mnogo boljši položaj je imel po njej Tilen Bartol, zasedal je 12. mesto, v drugi pa je štiri mesta izgubil. "V drugi seriji bi lahko veliko pridobil in veliko izgubil. Ko sem videl, kako daleč je bila zelena črta, sem mislil, da bom izgubil več kot štiri mesta. Naredil sem napredek iz kvalifikacij in treningov, zato sem zadovoljen," je dejal Bartol.

"Lahko le priznamo, da smo si po koncu pošteno oddahnili in to prav vsi. Mala skakalnica je za nami, zdaj se lahko ozremo proti veliki. Danes niti nisem razočaran, ampak sem jezen zaradi vsega, kar se je dogajalo. V prvem skoku smo pri Petru zahtevali predskakalca, niso upoštevali naših želja. Čakanje je bilo mučno, tudi mene še nikoli ni tako zeblo. To so olimpijske igre, na katerih se mora vse poklopiti, nam se danes ni, sem pa vesel za Petra, da je opravil takšen finalni skok, kar kaže, da ima nekaj v nogah za veliko skakalnico. Pohvalil bi tudi Tilna, Jernej je skakal slabo, Timi pa je pregorel v preveliki želji," je dosežke ekipe na kratko orisal Janus.

Članki iz rubrike