Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

su
su
0 10.02.2018 16:33:23

Prevc jezo pretvoril v odličen drugi skok potem pa OKRCAL ŽIRIJO! Koncentracija v skokih je nekaj povsem drugega

www.alesfevzer.com
Slovenska skakalna reprezentanca s prikazanim na prvi tekmi ne more biti najbolj zadovoljna, vse pa vendarle ni bilo tako slabo.

Peter Prevc je v drugo napredoval 12 mest in imel kar tretji izid finala, s čimer bolj samozavestno zre v nadaljevanje skakalnega sporeda v skakalnem centru Alpensia. Je pa vseeno čutil nekaj jeze ob drugem skoku in je kar malce okrcal žirijo.

"Drugi skok je bil bolj jezen in se je izšlo. Poznalo se mi je, da mi ni bilo treba tolikokrat z startne rampe, ker se zmeraj v maksimalni koncentracijo. To pa nepretrgoma težko držiš pet minut ali več."

Težave je povzročal tudi mraz. Največ težav s konstantnim premikanjem sem in tja na rampi pa sta imela prav Prevc in Simon Ammann, ki je moral še večkrat z rampe. "Telo pod skakalnim dresom težko ostane ogreto. Če bi bila tekaška tekma, kjer se vseskozi premikaš in migaš, bi bilo drugače. Tukaj pa samo stojiš in nimaš praktično nič spodaj, tako da te kar hitro začne zebsti."

In kako zdaj naprej? Peter pravi, da je vendarle pridobil nekaj samozavesti, ni pa to še to. "Po tem finalnem skoku je šlo za obliž. Ni pa nekaj, da bi zdaj veliko spremenilo. Malo lažje bo zdaj nadaljevati na veliki napravi, saj ti vendarle prinese nekaj samozavesti."

Članki iz rubrike