pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

su
su
0 10.02.2018 15:02:52

V prvi seriji PREVC kar štirikrat na startno rampo! Dobro izhodišče za Bartola, v finalu ni enega glavnih favoritov

STA
Najbrž veliko takšnih trenutkov Peter Prevc v kakšni od serij skakalnih tekem ni doživel.

Maratonska prva serija na tekmi smučarskih skakalcev je vendarle končana. Na srednji skakalnici z velikostjo 109 metrov so po hudih težavah s premočnim vetrom le izpeljali prvo od obeh serij (če bo ta sploh na sporedu). 

Vodstvo po prvem skoku drži malce presenetljivo Stefan Hula (111,0 metrov/131,8 točk). Druga sta skupaj Kamil Stoch (106,5/125,9) in Johann Andre Forfang (106,0/125,9), četrti in peti pa sta oba Nemca Richard Freitag (106,0/125,4) in Andreas Wellinger (104,5/124,9).

Tudi nekateri izmed favoritov niso imeli ravno lahkega dela. Tako je po prvi seriji izpadel eden izmed favoritov za zlato Dawid Kubacki, ki je bil na treningih in v kvalifikacijah vselej pri vrhu.

Slovenci se niso ravno izkazali, vseeno pa je vsaj Tilen Bartol v dobrem položaju. S 106. metri in s 119,0 točke je pristal na 12. mestu. Toda razlike do mest, ki prinašajo kolajne so zelo majhne. 

Ostali trije so bili bolj v ozadju. Jernej Damjan je pristal pri vsega 97. metrih, s čimer je za rep ujel nastop v finalu s 27. mestom, medtem ko je Timiju Zajcu spodletelo. Z isto daljavo kot pri Jerneju je zasedel 33. mesto. 

bartol sta
STA

Največ težav pa je imel med vsemi ravno Peter Prevc. V letošnji sezoni že tako nima sreče s pogoji, tokrat pa je na rampo sedel ravno v trenutku, ko je veter najbolj menjal jakost in smer. Petindvajsetletnik se je moral kar štirikrat usesti na rampo, ko pa je dobil zeleno luč, pa je pristal pri 98,5 metrih, s čimer je bil le tri mesta pred Damjanom. 

Članki iz rubrike